Yurt İçi Nasıl Yazılır? Yurt İçi TDK Doğru Yazılışı... Yurt İçi Mi Yurtiçi Mi?

10.03.2023 - Cuma 10:51

Yurt İçi Nasıl Yazılır? Yurt İçi TDK Doğru Yazılışı... Yurt İçi Mi Yurtiçi Mi?

Özellikle iki sözcükten meydana gelen kelimelerin ayrı mı yoksa birleşik mi yazıldığı merak edilmektedir. Yurt içi kelimesi de bazı kaynaklarda yurtiçi bazılarında ise yurt içi olarak yazılır. Doğru yazılımı yurt içi olaraktır ve kelimenin ayrı yazılması gerekmektedir.

Yurt İçi TDK Doğru Yazılışı

Türk Dil Kurumunda kelimelerin doğru yazılımları ve anlamlarını bulmak mümkündür. Yurtiçi sık sık kullanılan bir sözcük olduğu için ayrı mı yoksa birleşik mi yazdığı merak edilir. Yurtiçi kelimesi bazı kaynaklarda yurt içi şeklinde yazar. Fakat sözcüğün yurt içi olarak yazılması yazım yanlışına sebep olur. Kelimenin doğrusu ayrı yazılır ve yurt içi şeklinde olmalıdır.

Yurt İçi mi Yurtiçi mi?

Yurt içi sözcüğünün yazımı birçok kişi tarafından merak edilerek internetten araştırılır. Türkçede özellikle iki sözcükten bir araya gelmiş kelimelerin nasıl yazıldıkları araştırılmaktadır. Yurt içi sözcüğünün doğru yazımının ayrı olması gerekir. Yurtiçi şeklinde yazımlar yanlıştır.

Yurt İçi Ne Demek?

Yurt içi kelimesinin Türk Dil Kurumundaki anlamı yurt sınırları içinde olan ya da yurt sınırları içindeki her yer demektir. Yurt içi genelde insanlar tarafından yurtiçi şeklinde yanlış yazılan bir kelimedir. Bu nedenle kelimenin doğru yazımını öğrenmek ve doğru yazmak önemlidir. Yurt içi kelimesinin doğru yazımı ayrıdır ve yurt içi şeklinde olmalıdır. 

Yurt İçi İle İlgili Örnek Cümleler

Senin toplantın yurt içinde mi yoksa yurt dışındaki firmada mıydı unutmuşum

Biraz yurt dışına çıksan senin için de değişiklik olur aslında hep yurt içinde sıkılmıyor musun?

Yurt içindeki kargoların hepsi para alıyor o yüzden en iyisini seçmen gerekir.

Hiçbir TDK yazılışı… Hiçbir nasıl yazılır, birleşik mi, ayrı mı?

Hiçbir TDK yazılışı… Hiçbir nasıl yazılır, birleşik mi, ayrı mı?

ALINTI KAYNAK: https://www.cnnturk.com/kultur-sanat/yurt-ici-nasil-yazilir-yurt-ici-tdk-dogru-yazilisi-yurt-ici-mi-yurtici-mi

YORUM YAZ