YÖKten yurt dışında üniversite uyarısı

17.08.2023 - Perşembe 08:47





Üniversitelerin YÖK tarafından tanındığı, mezuniyet sonrası şartsız denklik verildiğini söylüyorlar. Yurt dışında okumak isteyen öğrencileri kandırıyorlar. Yükseköğretim Kurulu, bu tarz yanıltıcı reklam ve duyurulara karşı harekete geçti. YÖK Başkanı Erol Özvar, öğrencileri uyardı.

Üniversitelerde yeni eğitim döneminin başlamasına kısa bir süre kala, bazı eğitim danışmanlık kuruluşları yurt dışındaki üniversitelere kayıt yaptırmayı düşünen öğrencileri yanlış bilgilendirerek mağduriyete yol açıyor. YÖK'ten yapılan yazılı açıklamada, yanıltıcı ve yalan içeriklere ilişkin gerekli hukuki işlemlerin başlatıldığı belirtildi.

YÖK’ten yurt dışında üniversite uyarısı

YÖK Başkanı Özvar, özellikle tıp, hukuk, eczacılık, mühendislik gibi bölümlere sınavsız veya uzaktan eğitimle diploma vaadinin karşılık bulmadığını vurguladı. Özvar, "Bu tür sahte içerikler hiç eğitim alamama, iddia edilen nitelikte eğitim alamama ya da denk bir diploma programı olmaması sonuçlarını doğurabilir" ifadelerini kullandı.

Peki yurt dışındaki bir üniversitenin YÖK tarafından tanınıp tanınmadığı nasıl kontrol ediliyor? Öğrenciler, bu üniversitelerin isimlerine E-Devlet üzerinden ulaşabiliyor. E-Devlet'te "YÖK Okul Tanıma Belgesi Doğrulama" sekmesi üzerinden okulların bilgilerine ulaşılabiliyor.



YÖK Atlas YKS tercih robotu nasıl kullanılır? YÖK Atlas lisans ve ön lisans tercih sihirbazı 2023

YÖK Atlas YKS tercih robotu nasıl kullanılır? YÖK Atlas lisans ve ön lisans tercih sihirbazı 2023


ALINTI KAYNAK: https://www.cnnturk.com/video/egitim/yokten-yurt-disinda-universite-uyarisi

YORUM YAZ