Yerli motor Yeni ALTAY Tankını yürütecek! İşte TSK’ya teslim tarihi

13.08.2023 - Pazar 17:51

Karaaslan, Yeni ALTAY'ın yerli güç grubuyla buluşup, tankı yürütmesine ilişkin takvime yönelik soruya karşılık, "Devam eden bir süreç olduğu için detayını söylemeyeyim ama çok yakında onu da göreceğiz." ifadesini kullandı.

ALTUĞ 8X8 YURT DIŞI TESTLERİNİ BAŞARIYLA TAMAMLADI

Türk Silahlı Kuvvetlerinin ihtiyaçları için yürütülen Yeni Nesil Zırhlı Araçlar Projesi kapsamında bir yarışma içinde olduklarını belirten Mehmet Karaaslan, prototip araca yönelik yarışmanın yakın zamanda sonuçlanmasını beklediklerini dile getirdi.

ALTUĞ 8X8'in çok başarılı şekilde o testleri sürdürdüğünü ifade eden Karaaslan, "Dolayısıyla umutlu olduğumuz bir proje bu. ALTUĞ'un yurt dışı potansiyeli de çok yüksek. Kendi kategorisinde son tasarlanan, en yüksek teknolojiye sahip, rakiplerin bütün iyi özellikleri kıyaslanarak en optimum tasarımı yaptığımızı değerlendirdiğimiz bir araç. Çok ciddi ihracat potansiyeli olduğunu değerlendiriyoruz. Bu yönde de yürüttüğümüz çalışmalar var. Yurt dışında katıldığı, çok sıra dışı şartlar altında başarıyla tamamladığı testler var. Yakın bir zamanda somut sonuçlarını da alacağımız ve seri üretimde görmeyi hedeflediğimiz bir araç. Ondan da çok şey bekliyoruz."

ALTUĞ 8X8'in çöl gibi en ağır şartlarla karşılaşılan Körfez bölgesinde test edildiği bilgisini veren Karaaslan, testleri yapan ülkelerin olumlu görüşlerinin de kendilerine umut verdiğini kaydetti.

FIRTINA Obüsü'nün Türk Silahlı Kuvvetlerinin en kritik silahları arasında yer aldığını ve muharebe sahasındaki en büyük güç faktörlerinden biri olduğunu belirten Mehmet Karaaslan, FIRTINA-I'in geliştirilmiş versiyonu Yeni Nesil FIRTINA'nın üretimini sürdürdüklerini söyledi. Karaaslan, "İlk 6 taneyi teslim etmiştik. Teslimatları devam ediyor. Silahlı Kuvvetlerimizin bu yöndeki ihtiyacını da en üst düzeyde, aracı da sürekli geliştirerek karşılamaya ve üzerimize düşeni yapmaya devam edeceğiz." dedi.

ALINTI KAYNAK: https://www.ahaber.com.tr/teknoloji/2023/08/12/yerli-motor-yeni-altay-tankini-yurutecek-iste-tskya-teslim-tarihi

YORUM YAZ