Yeni Antalya Valisi SABAH’a konuştu: Antalya turizmin amiral gemisi

18.08.2023 - Cuma 23:34

Malatya valiliği görevinden Antalya valisi olarak atanan Antalya Valisi Hulisi Şahin, hedeflerinin öncelikle Antalya'ya katkı sağlamak rutinin üzerine çıkabilmek olduğunu da söyledi. Rutini herkes yaptığını da belirten Şahin, "Üzerine ne koyabiliriz, bu şehre ne katabiliriz? Biz olmasaydık, olmayacak bir iş yapabilir miyiz; bunun arayışı içinde olacağız. Güçlü olan yerlerimizi pekiştireceğiz, turizm tarım gibi alanlarda daha güçlü hale nasıl gelebilirizin içinde olacağız" diye konuştu.

'1 MİLYAR DOLAR KAPASİTE OLUŞACAK'

Vali Hülisi Şahin Uluslararası Astronomi Kongresi'nin bir sonraki durağının 2026 yılında Antalya'nın olmasını içeren bir çalışma başlattıklarını kaydetti. Antalya aday 2026'ınn yaklaşık 1 milyar dolarlık turizm kapasitesi oluşabileceğini de belirten Şahin, "Turizmi güneş deniz, kum üçgeninden çıkarıp daha katma değerli daha 12 aya yayılan turizm anlayışıyla yapılması için çalışacağız. Çok güçlü bir tarım var, bunu daha katma değerli ürünlerle nasıl geliştirebiliriz, bunun arayışı içinde olacağız. Sanayiyi güçlendirmenin arayışı içinde olmalıyız. Sanayide yapılacak çok iş var. Antalya'da altyapılarla ilgili yapılacak işler var. Karayolları ve arıtmalar gelir. Bu kadar güzel bir coğrafyayı kirletemeyiz. O nedenle arıtıma tüm atıklarımızın ileri biyolojik arıtmayla arıtılması gerekir. Bir master plan uzun vadeli bir proje çalışması yapmamız gerekir. Bu sadece belediyelerin konusu değildir, Türkiye'nin konusudur. Makro bir planlama gerekir" diye konuştu.

'HEP ÖNDE OLACAĞIZ'

Hulusi Şahin, Antalya turizmde olduğu gibi eğitimde de Türkiye'nin amiral gemisi olması için çalışacaklarını söyledi. Eğitim geniş bir kavram 3 yaşından yaşam boyu eğitime kadar giden büyük bir skalanda olduğunu da belirten Şahin, "Biz 3-5 yaş okul öncesi eğitimde, üniversite, yüksek lisans, doktora, liseye geçiş, üniversiteye geçiş verilerinde başa güreşen bir şehir olmalıyız. Bunun için özel çaba göstermeliyiz. Bu Antalya'nın tercih edileceği kaliteli nüfusun geleceği bir ortam oluşturur. Şehri büyütmek önemli ama kaliteli büyütmek daha önemlidir" ifadelerine yer verdi.

ALINTI KAYNAK: https://www.sabah.com.tr/turizm/2023/08/18/yeni-antalya-valisi-sabaha-konustu-antalya-turizmin-amiral-gemisi

YORUM YAZ