Usta sanat Kksal Engr hayatn kaybetti

27.03.2023 - Pazartesi 08:37

Oyuncu Cengiz Bozkurt, sosyal medyada yapt paylamda, "Kksal Engr abimizi bbrek yetmezliine bal komplikasyonlar sebebiyle kaybettik. Cenazesine dair aklamay yarn yapacaz. Bata ailesi olmak zere tm sevenlerinin ba sa olsun." ifadeleriyle sanatnn vefatn duyurdu.

Usta oyuncu Engr, zellikle son dnemde "Leyla ile Mecnun" dizisinde oynad "Ak Sakall Dede" rolyle izleyicilerin beenisini kazanmt.

Engr'n vefat haberinin ardndan, sanat dostlar ile sevenleri ba sal mesajlar yaynlad.

- KKSAL ENGR

Kksal Engr, 1946'da Kars'ta dnyaya geldi. Sanat, henz 10 yandayken TRT Ankara Radyosu "ocuk Saati" programnda ksa radyo tiyatrolaryla meslee balad.

Ankara niversitesi Dil ve Tarih Corafya Fakltesi Tiyatro Blmn 1969'da tamamlayan sanat, TRT'de programlara katlmann yannda, seslendirme almalarnn da temelini att.

Baarl sanat, Ankara Halkevi, Sahne 9, Ankara Deneme Sahnesi, ada Sahne, Hodri Meydan Tiyatrosu, Dormen Tiyatrosu, Ali Poyrazolu Tiyatrosu ve Kk Sahne gibi zel tiyatrolar ile Bakrky Belediye Tiyatrosu ve Devlet Opera ve Balesi yapmlarnda rol ald.

Tiyatroyla snrl kalmayp, sinema ve dizi filmlerde de oynayan sanat, "SngerBob Kareort" izgi dizisinde Squitward' seslendirdi.

Afife Tiyatro dlleri'nde 1999'da "Yln En yi Erkek Oyuncusu", 2002'de ise "Yln En Baarl Mzikal ya da Komedi Erkek Oyuncusu" seilen sanat, 2005'te 16. Ankara Film Festivali'nde "Yardmc Erkek Oyuncu" dln ald.

Engr, Hollywood yldzlar Robert de Niro, Al Pacino, Dustin Hoffman ve Robin Williams'n yan sra Susam Soka'ndaki "Bd" karakteriyle Red Kit izgi filminde "Red Kit"i seslendirdi.

ALINTI KAYNAK: https://www.star.com.tr/kultur-sanat/usta-sanatci-koksal-engur-hayatini-kaybetti-haber-1775519/

YORUM YAZ