Ukrayna, Avrupa Birliği'ni daha önce hiç olmadığı kadar bir araya getirdi

28.02.2023 - Salı 17:19

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Ukrayna’nın Avrupa Birliği (AB) üyeliğine başvuruda bulunmasının birinci yılında yaptığı açıklamada "Ukrayna, Avrupa Birliği'ni daha önce hiç olmadığı kadar bir araya getirdi" ifadelerini kullandı.

Twitter üzerinden Ukrayna'nın Avrupa Birliği üyelik başvurusuna ilişkin açıklama yapan Zelenski, Rusya'nın 24 Şubat 2022'de Ukrayna'da başlattığı işgalden beş gün sonra resmi AB üyeliği başvurusunda bulunduklarını ve aday ülke statüsünü sağladıklarını hatırlattı.

Zelenski, şunları yazdı: "Ukrayna Avrupa'dır, Ukrayna her zaman Avrupa olacaktır. Bunun garantisini zaten verdik. Bir yıl önce, Rusya'nın Ukrayna'da başlattığı savaşın beşinci gününde Ukrayna Avrupa Birliği'ne katılma başvurusu yaptı ve aday ülke statüsünü aldık. Bu yıl, üyelik müzakerelerini başlatma kararını alma zamanı geldi."

Zelenski'nin tweetleri şöyle devam etti: "Ukrayna, Avrupa Birliği'ni daha önce hiç olmadığı kadar bir araya getirdi. Ukrayna, Avrupa değerlerini gelecek nesiller için savunuyor. Avrupa, Ukrayna'da bütün, özgür ve barış içinde olacaktır. Zorluklarda beraber, zaferde beraber. Çok yaşa Avrupa, çok yaşa özgürlük."

ALINTI KAYNAK: https://t24.com.tr/haber/zelenski-ukrayna-avrupa-birligi-ni-daha-once-hic-olmadigi-kadar-bir-araya-getirdi,1095117

YORUM YAZ