Trump'tan 2024 seçimleri için ilk miting

26.03.2023 - Pazar 20:13

Eski ABD Başkanı Donald Trump 2024 seçimleri için ilk büyük mitingini Texas eyaletinde düzenlendi. Trump adaylık yarışındaki muhtemel en güçlü rakibi Cumhuriyetçi Ron DeSantis’le, isminin de geçtiği soruşturmalara tepki gösterdi.

Uzun konuşmasında Donald Trump, Amerika için neler yapacağından daha çok Amerika’nın kendisi için ne yapabileceğinden bahsetti.

Voa Türkçe'nin haberine göre; Kişisel hayatının her bir parçasının altüst olduğunu iddia eden Trump kendisi hakkında suçlama yöneltmesi beklenen Manhattan bölge savcısını isim vermeden eleştirdi.

Seçilmesi halinde intikam alacağının mesajını veren Trump konuşmasının bir yerinde “Ya derin devlet Amerika’yı yok eder ya da biz derin devleti” ifadelerini kullandı.

Muhtemel rakibi Florida Valisi Ron DeSantis’i de eleştiren Trump, DeSantis’in eski Temsilciler Meclisi Başkanı Paul Ryan’ın müriti olduğunu kaydetti.

Ron DeSantis henüz adaylığını açıklamadı ama Mayıs ya da Haziran ayında Cumhuriyetçi Parti’den başkan adaylığını açıklaması bekleniyor.

DeSantis Trump’ın kendisiyle ilgili söylediklerini ‘çevre gürültüsü’ olarak niteliyor.

Anketler Cumhuriyetçi Parti'deki adaylık yarışında Trump'ı birinci hemen ardından da DeSantis'i ikinci olarak gösteriyor.

Donald Trump’a önümüzdeki günlerde isminin geçtiği bazı soruşturmalar çerçevesinde bazı suçlamalar yöneltilebilir.

Trump kendisine suçlamalar yöneltilse bile adaylık yarışında kalacağını belirtiyor.

ALINTI KAYNAK: https://t24.com.tr/haber/trump-tan-2024-secimleri-icin-ilk-miting,1100685

YORUM YAZ