Toyota 5. Nesil Corolla satışa çıkıyor

12.03.2023 - Pazar 22:55

Toyota 5. Nesil Corolla satışa çıkıyor

 

Yeni Corolla, 1.5 litre benzinli ve 1.8 litre hibrit motor olmak üzere yüksek verimlilik ve sürüş keyfi sunan motor seçenekleriyle dikkat çekiyor. 1.5 litrelik benzinli motora sahip Corolla, 125 HP güç ve 153 Nm tork değerleriyle sunulurken Corolla’nın hibrit motorlu versiyonu ise, bir kez daha verimliliğin ve performansın referans noktası oluyor.Corolla’nın hibrit versiyonunda Toyota’nın kendi kendini şarj eden 5. nesil tam hibrit teknolojisi yer alıyor. Yapılan detaylı mühendislik ve tasarım çalışmaları sonrasında yeni hibrit sistemi daha iyi sürüş deneyimi, daha yüksek performans ve daha fazla verimlilik sağlıyor.

Düşük yakıt tüketimi

Yeni lityum iyon bataryası ile daha güçlü ve verimli hale gelen, elektrik motoru ve benzinli motoru kombine eden yeni nesil hibrit 1.8 litrelik sistemin gücü yüzde 15 artırılarak 140 HP olurken 185 Nm tork üretiyor. Corolla Hybrid’in 0-100 km/s hızlanması 1.7 saniye iyileştirilerek 9.3 saniyeye indi. Performans geliştirmeleriyle birlikte verimliliği de artırılan Corolla Hybrid’in ortalama CO2 emisyonu 102-107 g/km olurken, yeni model 4.5-4.7 lt/100 km’lik düşük yakıt tüketimiyle de dikkat çekiyor.

Yeni dijital teknolojiler

Yeni Corolla, yeni elektronik platforma sahip Toyota’nın Yeni Global Mimarisi (TNGA) üzerinde üretiliyor ve daha kapsamlı bir dijital deneyim sunuyor. Yeni modelde sunulan daha fazla fonksiyonel multimedya sistemi ve tamamen dijital, özelleştirilebilir 12.3 inç’lik renkli dijital gösterge ekranı öne çıkıyor. 12.3 inç’lik yeni renkli dijital gösterge ekranı, tüm verilerin her türlü ışık koşulunda kolayca okunmasını sağlıyor. Göstergelerin görünümü ise direksiyondaki düğmelerle 4 farklı modda ayarlanabiliyor. Yeni Toyota Touch 2 Multimedya Sistemi de daha hızlı performans ve birçok farklı bağlantı seçeneği sunuyor. Ürün gamında sunulan 10.5 inç dokunmatik multimedya ekrana sahip Corolla’da, kolay kullanım için klima ve ses sistemi açma/kapatma işlemleri için fiziksel düğmeler korunuyor.

ALINTI KAYNAK: https://www.cnnturk.com/otomobil/toyota-5-nesil-corolla-satisa-cikiyor

YORUM YAZ