Togg nasıl satın alınır, sipariş nasıl verilecek? Togg ön sipariş ve şarj etme detayları!

28.02.2023 - Salı 09:21

Togg nasıl satın alınır, sipariş nasıl verilecek? Togg ön sipariş ve şarj etme detayları!

Togg için ön sipariş vermek isteyenler "Togg ön sipariş talebi" araştırması yapıyor. Türkiye’nin yerli otomobil hayali olan Togg C-SUV modeli, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından 29 Ekim'den banttan indirildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Togg’un 2023 yılın ilk çeyreğinde yollarda olacağını söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan Togg satışıyla ilgili;  "Yeni nesil bir girişim olan Togg, aracısız bir şekilde vatandaşlarla buluşacak. Tıpkı diğer yeni nesil araçlar gibi satış işini dijitalde çözmeye karar verdi. Vatandaşlar Şubat’ta başlayacak ön satışla birlikte siparişlerini verebilecekler. Ön satış ve sipariş şartları vakti geldiğinde şirket tarafından açıklanacaktır" demişti.

TOGG NASIL SATIN ALINIR, SİPARİŞ NASIL VERİLECEK?

Türkiye'nin Otomobili Togg, mobil uygulamasıyla dijital dünyaya da hızlı bir giriş yaptı. Togg için ön sipariş hakkı 3 farklı yöntemle sunulacak. Togg akıllı cihazlarına ön sipariş hakkı, NFT Açık Artırması, YeniLig Yarışması ve çekiliş yöntemleriyle kullanıcılarla buluşacak. Togg'un resmi Twitter hesabından yapılan paylaşımda, "NFT Açık Artırması, YeniLig Yarışması, çekiliş. 2023 yılında teslim edilecek Togg akıllı cihazlarına ön sipariş hakkı, 3 farklı yöntem ile kullanıcılarımızla buluşacak. Yakında, sırasıyla Togg Trumore'da!" ifadelerine yer verildi.

Togg, "100. Yıl Özel Seri" NFT koleksiyonunu açık artırma yöntemiyle kullanıcılarla buluşturmaya hazırlanıyor. 5-15 Şubat tarihleri arasında yapılacak açık artırmada NFT satın alanlar, 2023 yılının nisan, mayıs ve haziran aylarında kullanıcılarına teslim edilecek. Togg akıllı cihaza ön sipariş hakkı sunan NFT açık artırması 5 Şubat saat 19.23'te Trumore uygulamasında başlayacak ve 15 Şubat'a kadar sürecek. NFT satın alan kullanıcılar, ön siparişe katılma ve teslim alma sıralamasını belirleme hakkı kazanacak. Sipariş ve uygulamayla ilgili tüm detaylara aşağıdaki haberden ulaşabilirsiniz.

TOGG'a ön sipariş hakkı sunan NFT açık artırması başlıyor

TOGG'a ön sipariş hakkı sunan NFT açık artırması başlıyor

TOGG DİKKAT ÇEKEN GENEL ÖZELLİKLERİ

-Otomobil menekşe ve çivit mavisinin karışımına çalan metalik gri renkte tasarlandı.

-Aydınlatmalı Togg logosu, Doğu ve Batı kültürlerinin birlikteliğini simgeliyor.

-Ön cam, elektrikli mimariyle uyumlu şekilde baştan tasarlanırken; jantlar çok kollu lale özelliğini taşıyor.

-İç mekanlarda entegre emniyet kemerlerine sahip 4 adet tekli koltuk yer alıyor.

-Orta sütunu ortadan kaldıran tasarımla, kapılar bir kitap gibi açılıyor.

TOGG NASIL ŞARJ EDİLECEK, KAÇ DAKİKADA, SAATTE?
 
Togg'un ihtiyaç duyacağı şarj istasyonları ülkenin dört bir yanında yaygınlaştırılıyor. İlk yerli ve milli elektrikli otomobil 2023'te yollarda olduğunda farklı şekillerde şarj etmek de mümkün olacak. Togg yollarda olduğunda elektriğe ulaşılabilen her yerde güvenle şarj edilebilecek. Şarj için farklı seçenekler mevcut. Togg Akıllı Cihaz Mühendisi Eren Uyanık, Togg’u şarj etmenin yollarını anlattı. Uyanık, "İlk ve en basit yol şarj kablosu kullanmak. Bu sayede otomobilinizi elektrik olan her yerde şarj edebilirsiniz. Bunu için şarj kablonuzu otomobilin bagajından çıkartıp önce prize sonra otomobile takmanız yeterli" dedi.

Bir diğer seçeneğin de duvara monte edilebilir şarj istasyonları olduğunu söyleyen Uyanık, şöyle konuştu: "Evinizde apartmanınızda sitenizde ve avm'lerde kolayca bulabileceğiniz bu kutular sayesinde otomobilinizi güvenli ve hızlı bir şekilde şarj edebilirsiniz. Kablonuzun bir ucunu şarj cihazına diğer ucunu otomobilinizin şarj soketine takın. Eğer imkanınız varsa evinize bu cihazlardan bir tane edinmeniz en sağlıklı yoldur." Eren Uyanık, son alternatif olarak da halka açık yerlerde bulunan yüksek performanslı şarj istasyonlarını işaret etti.

"Bu istasyonlarda kablolar aynı benzin istasyonlarında olduğu gibi cihazına entegredir. Sizin ekstra bir kablo taşımanıza gerek kalmaz. Diğer istasyonlara göre çok daha güçlü olduğundan otomobilinizin batarya doluluk oranını 25 dakika içerisinde yüzde 20'den yüzde 80'e çıkartacaktır." Batarya kapasitesi ile ilgili bilgi veren Uyanık, "Ortalama olarak 300 kilometrelik bir menzili prize takılı bir şarj kablosuyla 24 saatte, duvara monte şarj istasyonunda 3-6, saatte yüksek performanslı şarj istasyonunda ise 30 dakikadan kısa bir sürede elde edebilirsiniz" dedi.

TOGG için geri sayım başladı: Ön sipariş hakkı için 3 farklı yöntem!

TOGG için geri sayım başladı: Ön sipariş hakkı için 3 farklı yöntem!

ALINTI KAYNAK: https://www.cnnturk.com/otomobil/togg-nasil-satin-alinir-siparis-nasil-verilecek-togg-on-siparis-ve-sarj-etme-detaylari

YORUM YAZ