TMOSAN, yeni gelitirdii ''evreci motor'' ile Avrupa pazarnda hzla bymeyi hedefliyor

18.03.2023 - Cumartesi 22:26

KTO-TYAP Uluslararas Fuar Merkezi'nde dzenlenen Konya Tarm Fuar'nda katlan TMOSAN'n, rettii yeni nesil motoru youn ilgi gryor.

Gelitirdikleri Stage 5 Common Rail traktr motoru hakknda bilgi veren TMOSAN'n Pazarlama Mdr Onur Koca, AA muhabirine, 2,5 yllk bir AR-GE almas sonunda karbon salnmn azaltan, evreci yeni bir motor rettiklerini anlatt.

Avrupa'da zellikle pandemi sonrasnda yeni nesil, evreci motorlara olan talebin hzla arttn ifade eden Koca, "Gelitirdiimiz motorla daha evreci bir sistem yaratyoruz. ten yanmal motorlar karbon salmn olduka artrmakta ve evreye zarar vermekte. Gelitirdiimiz motor 2,5 yldan fazla sren bir AR-GE almas sonunda ortaya kt. 100'n zerinde mhendisimiz bunun zerinde alt." dedi.

- "BU MOTOR DAHA EVREC, DAHA TASARRUFLU VE DAHA GL BR MOTOR"

Koca, yeni Avrupa reglasyonlarna uyumlu biimde rettikleri motorun yzde 88 milli ve yerlilik oranna sahip olduunu vurgulayarak, unlar kaydetti:

"Avrupa'ya uyumluluk kapsamnda yeni ynetmelikler geliyor. Daha ncesinde mekanik motorlarla satlar gerekleiyordu, bu sre biraz daha devam edecek ama artk yeni nesilde stage 5 emisyon seviyesine sahip Common Rail motor sistemine geiyoruz. Bu motor daha evreci, daha tasarruflu ve daha gl bir motor. Motora farkl filtre sistemleri eklenerek, karbon salmnn azaltmas salanyor. Bununla daha evreci bir sistem yaratyoruz."

Yeni gelitirdikleri motorla ihracat yaptklar lke saysn 33'ten 48 lkeye karmay amaladklarn anlatan Koca, bata Fransa ve talya olmak zere tm orta Avrupa'da hzla bymeyi hedeflediklerini bildirdi.

ALINTI KAYNAK: https://www.star.com.tr/teknoloji/tumosan-yeni-gelistirdigi-cevreci-motor-ile-avrupa-pazarinda-hizla-buyumeyi-hedefliyor-haber-1773889/

YORUM YAZ