Teizm nedir ve özellikleri? - Güncel

02.03.2023 - Perşembe 12:33

Teizm ya da tanrıcılık, tanrı veya tanrıların var olduğu inancıdır. Teizm inanışına göre tanrılar din gönderebilir veya insanların yaşadığı Dünya'ya etki eden olaylara sebep olabilir. Günümüzde en yaygın teist inanışlar Hristiyanlık ve İslam'dır.

Teizm nedir ve özellikleri?

Daha detaylı tanımıyla teizm, tanrının doğasını ve evrenle tanrı arasındaki ilişkiyi açıklayan; kişisel, mevcut ve aktif olarak evrenin kuruluş ve yönetiminden sorumlu bir Tanrı betimlemesi içeren bir öğretidir.Sözlükte “tanrı” anlamındaki Yunanca theos kelimesinden türetilen teizm (İng. theism, Fr. théisme) genellikle, âlemin yaratıcı sebebi olan, varlığı mutlak bir Tanrı inancını savunan felsefî düşünceyi ifade eder; bu düşünceyi benimseyene teist denir.

Islam teist mi?

Teizm inanışına göre tanrılar din gönderebilir veya insanların yaşadığı Dünya'ya etki eden olaylara sebep olabilir. Günümüzde en yaygın teist inanışlar Hristiyanlık ve İslam'dır.

Teizm peygambere inanır mı?

Teizme göre Tanrı ve insan sürekli bir iletişim halindedir ve Tanrı'nın insanları yola sokmak için dünyaya gönderdiği peygamber ve dinler olduğuna inanırlar.

2 Mart Dünya Teizm Günü Çeşitli Etkinliklerle Kutlanıyor

Teizm ve Doğal Teoloji Araştırmaları Derneği 2 Yaşında

ALINTI HABER: https://www.turkiyehaberajansi.com/teizm-nedir-ve-ozellikleri/124871/

YORUM YAZ