Soru Eş Anlamlısı Nedir? Soru Kelimesinin Eş Anlamlıları Nelerdir?

12.03.2023 - Pazar 18:36

Soru Eş Anlamlısı Nedir? Soru Kelimesinin Eş Anlamlıları Nelerdir?

Soru Eş Anlamlısı Nedir?

Soru kelimesi her açıdan yoğun bir şekilde kullanılan kelimelerden biri olarak öne çıkıyor. Soru kelimesi ile aynı anlama sahip olan bir diğer kelime ise sual kelimesidir. Soru kelimesi eş anlamı olan kelimelerden biri olarak da biliniyor. Eş anlamı ise sual kelimesidir. Eş anlamlı kelimeler anlamları aynı olan fakat yazım şekilleri farklı olan kelimelere denmektedir.

Soru Kelimesinin Eş Anlamlıları Nelerdir?

Soru kelimesinin eş anlamlısı olan kelime sual kelimesidir. Bu kelime dilimize Arapça dilinden geçmiştir. Soru kelimesinin anlamı ile aynı anlamı taşımaktadır. Hemen hemen her alanda sorunsuz ve yaygın olarak kullanılan soru kelimesi her kesimden insanın kullandığı bir kelime olarak da biliniyor. Yani soru kelimesi olmazsa olmaz kelimelerden biridir.

Soru Ne Demek?

Soru kelimesinin genel anlamı herhangi bir şeyi öğrenmek için başka birine yöneltilen yazı veya söz olarak ifade ediliyor. Kişiler merak ettiği konular hakkında bilgi sahibi olmak için gerekli yerlere söz ya da yazı yöneltirler. Bu duruma soru sormak denmektedir. Kısacası soru bilgi almak için bakasına yöneltilen söz ya da yazıdır.

Soru Kelimesinin Cümle İçinde Kullanımı

Soru kelimesi en yaygın kullanılan kelimelerden biri olarak değer görüyor. Bu kelimenin bilinen en yaygın kullanılan eş anlamlısı sual kelimesidir.

Bana sorduğun soru çok zor. Cevabını henüz bulamadım.

Lider Eş Anlamlısı Nedir? Lider Kelimesinin Eş Anlamlıları Nelerdir?

Lider Eş Anlamlısı Nedir? Lider Kelimesinin Eş Anlamlıları Nelerdir?

ALINTI KAYNAK: https://www.cnnturk.com/egitim/soru-es-anlamlisi-nedir-soru-kelimesinin-es-anlamlilari-nelerdir

YORUM YAZ