Son dakika... Türkiye Ulusal Risk Kalkanı Modeli Toplantısı... Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yatay mimariden taviz vermeyeceğiz

03.03.2023 - Cuma 14:51

class="medyanet-inline-adv">

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

Sıkıntılı bir dönemden geçiyoruz. Bu depremler ağır yıkımlara yol açtı. Bu afetin yaralarını sarmak için hep beraber çalışıyoruz. Hasar tespit çalışmaları bitince yapılacak ev sayıları netleşecek. Depremzede vatandaşlarımızı şimdilik çadır kentlerde, otellerde, kamu misafirhanelerinde misafir ediyoruz. Bu kadar büyük bir yıkım karşısında hayatı normalleştirmek için insanlarımızın barınma ihtiyaçlarını karşılamak şart. Depremde 214 bin bina yıkıldı veya ağır hasarlı.

"YATAY MİMARİDEN TAVİZ VERMEYECEĞİZ"

NATO'dan gelen, İsviçre'den gelen çadırlar burada yerlerini aldı. Yatay mimariden taviz vermeyeceğiz. TOKİ'nin inşa edeceği konutlar hak sahiplerine verilecektir. Düşük kat önceliğimiz olacaktır. Bilim insanlarımızın, şehir planlayıcılarının, şehir halkının görüşlerine de önem veriyoruz.

class="medyanet-inline-adv">

Ülkemizi, Türkiye Ulusal Risk Kalkanı Modeliyle bir yaklaşım oluşturmaktır. Tüm tehlike ve tehditleri birlikte değerlendirmeliyiz. Deprem bunlardan biridir. Diğer afetleri de buna eklemeliyiz. Şu ana kadar 11 vilayetin tamamını 2 kez dolaşma imkanı buldum. Bakan arkadaşlarımın her ilde koordinelik görevleri var. Valiler olarak da her ilde 2-3 vali görev yapmakta. Belediye Başkanlarımız da kardeş belediye başkanları olarak ilan ettiğimiz yerlerde görevlerini sürdürmektedir. 

ALINTI HABER: https://www.hurriyet.com.tr/gundem/son-dakika-turkiye-ulusal-risk-kalkani-modeli-toplantisi-cumhurbaskani-erdogandan-onemli-aciklamalar-42228444

YORUM YAZ