Son Dakika: Akşener'in adaylık için önerdiği Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu'ndan ilk açıklama! İkisi de Kılıçdaroğlu'na tam destek verdi

03.03.2023 - Cuma 23:57

6'lı Masa'daki cumhurbaşkanlığı adaylığı tartışmaları Ankara'da siyasetin 1 numaralı gündem maddesi oldu. Son toplantıda Millet İttifakı'ndaki 5 lider Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda uzlaşmaya varırken, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, CHP liderine karşı çıktı.

6'lı Masa toplantısının ardından kurmaylarıyla bir araya gelen Meral Akşener, GİK toplantısının ardından kameralar karşısına geçerek açıklamalarda bulundu. Toplantıda Kılıçdaroğlu isminin kendilerine dayatıldığını, bunu kabul etmeyeceklerini belirten Akşener, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'a seslendi. Toplantıda, İmamoğlu ve Yavaş isimlerinin anketlerde üst sıralarda geldiğini belirttiklerini söyleyen Akşener, "Sayın Mansur Yavaş ve Sayın Ekrem İmamoğlu'na çağrı yapıyorum. Tüm engellemelere rağmen çok çalıştınız. Görevinizi en iyi şekilde yaptınız. Milletimizi enkaz altında bile yalnız bırakmadınız. Çok kritik bir kırılmanın eşiğinde milletimiz sizi göreve çağırıyor. Bu vazife dayatmayı değil, dayatmacılığı yıkma vazifesidir. Hiç şüphemiz yok ki bu vazife reddedilmez bir vazifedir. Bu çağrının sahibi millettir. Bu saatten sonra bizlere düşen seçim yapmaktır." dedi.

Ayrıntılar geliyor...

Mesut Şahin

Mansur Yavaş Güncel Haberler Son Dakika

ALINTI HABER: https://www.haberler.com/guncel/son-dakika-aksener-in-adaylik-icin-onerdigi-15673406-haberi/

YORUM YAZ