Sadece 2 dakikada uykusuzluğa son! "Askeri uyku yöntemi"

19.08.2023 - Cumartesi 00:29

13

YÖNTEM NEDEN DİĞER STRATEJİLERDEN DAHA ETKİLİ OLABİLİR?

Askeri uyku yönteminin başarısının nedeni nedir? Ne de olsa, insanların daha sağlıklı uyumasına yardımcı olduğu iddia edilen sayısız teknik var. Nasıl oluyor da onlarca yıllık bir çözüm yeniden canlanıyor ve hatta bir sosyal medya sansasyonu haline geliyor? İnsanların uykuya dalmayı zorlaştırabilecek her türlü tetikleyici ve dikkat dağıtıcı şeye maruz kaldığı modern dünyada, gevşemeye odaklanan bu özel tekniğin viral olması şaşırtıcı değil.

14

Yale Tıbbı doktoru Brian Koo'ya göre, gerçek sebep çok yönlüdür. VeryWellMind'a şöyle açıklıyor : "Bir kişiden vücuduna odaklanmasını ve dikkatini başka şeyler hakkında düşünmekten uzaklaştırmasını istemek, uykuyu teşvik etmenin etkili bir yoludur." Askeri uyku yönteminin merkezinde yer alan kilit faktörlerin bu sonuca bağlı olduğunu ekliyor.

Örneğin, derin nefes alma eylemi, sizi uykuya dalmaktan alıkoyabilecek savaş ya da kaç tepkisini kapatmaktan sorumlu olan parasempatik sinir sistemini tetiklemeye yardımcı olur. Tekniğin, ilerleyici kas gevşemesine çok benzeyen unsurları da vardır. Cleveland Clinic'te spor hekimliği doktoru Matthew Kampert, "Bu, zihinsel bir bileşeni ve fizyolojik bir bileşeni olan bir vücut taraması gibidir. İçinde tuttuğunuz gerilimi kabul etmenize ve serbest bırakmanıza yardımcı olmak için nefes alma ve görselleştirmeyi kullanmayı içerir" diyor.

15

STRES VE UYKU İLİŞKİSİ

Stresin uyku yeteneğiniz üzerinde özellikle önemli bir etkiye sahip olabileceği bir sır değil. Düşünceleriniz yarışırken, zihniniz yavaşlayamaz ve bu, kafanızı boşaltmaya odaklanmak için çok az fırsat bırakır. Bu, özellikle askeri kariyerleri boyunca değişen derecelerde stres yaşayan askerler için geçerlidir. Bu, yolculuklarının ilk aşamalarında, evlerini terk ettiklerinde ve tamamen yeni ortamlara maruz kaldıklarında başlar ve yeni yerlere yerleştirildikleri, savaşa girdikleri veya bir asker arkadaşının kaybıyla uğraştıkları dönemlere kadar uzanır. Konuşlandırılmış olsun ya da olmasın, uyku kalitelerini ve dolayısıyla yaşam kalitelerini etkileyen durum ve olaylar yaşayabilirler.

ALINTI KAYNAK: https://www.haberturk.com/sadece-2-dakikada-uykusuzluga-son-askeri-uyku-yontemi-3615118

YORUM YAZ