Rus televizyonunda korkutan uyarı! 'Derhal sığınaklara koşun'

09.03.2023 - Perşembe 17:34

2022 yılının şubat ayında Rusya'nın Ukrayna'yı işgali 1 yıldan fazla bir süredir sürüyor. Ruslar, savaşın başındaki amaçlarının çoğunluğunu bu süreçte yerine getiremedi. Putin'in amacı Kiev'e girdikten sonra yönetimi düşürüp, Zelenskiy yerine kukla bir hükümet getirmekti. Ancak planlar işgalcilerin beklediği gibi gitmedi.

Haritadan silindi! 'Burası Hiroşima değil'

Haritadan silindi! 'Burası Hiroşima değil'Haberi Görüntüle

BAKHMUT DÜŞTÜ DÜŞECEK

class="medyanet-inline-adv">

Rus ordusu Ukrayna'nın batısında istediği sonuçları alamayınca savaşı ülkenin doğusuna kaydırdı. Burada ise en kilit bölgelerden olan Bakhmut'u almak için aylardır uğraştı. Bölgeden gelen son haberlere göre şehir Wagner ordusu tarafından tamamen kuşatıldı, Bakhmut'un kısa süre içerisinde düşmesi bekleniyor.

Rus televizyonunda korkutan uyarı Derhal sığınaklara koşun

HİMARS'LAR RUS ORDUSUNU DAĞITTI

Rusya'nın Ukrayna'da başarısız olmasının en büyük sebeplerinden biri de batı desteği oldu. İşgal süreci boyunca Rusya'ya ağır yaptırımlar uygulayan ABD ve Avrupa ülkeleri son model silahları da Ukrayna'ya verince Rus ordusu dağıldı. HİMARS sistemleri işgalcileri cephe hattında durdururken, ABD, İngiltere ve Almanya'nın geçtiğimiz ay son model tankları bölgeye göndermesi sonrası Rusların işi iyice zorlaştı.

class="medyanet-inline-adv">

Savaştan kaçtı, plajda ölü bulundu! 14 yaşındaki Ukraynalının trajik sonu

Savaştan kaçtı, plajda ölü bulundu! 14 yaşındaki Ukraynalının trajik sonuHaberi Görüntüle

BİRÇOK ŞEHİR GÜNE FÜZE SESLERİYLE UYANDI

Rus güçleri Ukrayna’nın başkenti Kiev başta olmak üzere ülke genelindeki farklı noktalarda binaları ve enerji altyapılarını hedef aldı. Batıdaki Lviv bölgesinin valisi Maksim Kozitskiy, Zolochivskyi bölgesindeki bir yerleşim bölgesine füze isabet etmesi sonucu 4 kişinin hayatını kaybettiği açıkladı. Dnipropetrovsk Bölge Valisi Serhii Lysak da bölgedeki enerji altyapısı ve sanayi tesislerinin hedef alındığını, saldırılarda 1 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu.

Rus televizyonunda korkutan uyarı Derhal sığınaklara koşun

ODESSA VE HARKOV'U DA VURDULAR

Odessa Valisi Maksym Marchenko ise liman kenti Odessa'daki bir enerji tesisinin füzeyle hedef alındığını, elektrik kesintilerinin yaşandığını açıkladı. Marchenko, yerleşim bölgelerinin de vurulduğunu, ancak şu ana kadar herhangi bir can kaybının bildirilmediğini belirtti.

Harkov Valisi Oleg Sinegubov ise Harkov şehrinin ve bölgesinin yaklaşık 15 füzeyle vurulduğunu, altyapı tesislerinin ve 1 binanın hedef alındığını aktardı. Rus güçlerinin ayrıca batıdaki Jitomir, Vynnytsiave ve Rivne ile Dnipro ve Poltova’yı da vurduğu ifade edildi.

Rus televizyonunda korkutan uyarı Derhal sığınaklara koşun

NÜKLEER SANTRALLE BAĞLANTI KESİLDİ

Ukrayna Devlet Nükleer Enerji Şirketi (Energoatom) tarafından yapılan açıklamada, Zaporijya’ya yerel saatle 03.53’te gerçekleştirilen füze saldırısı sonucu Zaporijya Nükleer Santrali ile ulusal enerji sistemi arasındaki son bağlantının da kesildiği bildirildi.

Açıklamada, “Şu anda tesisin enerjisi kesilmiş ve tesis işgal edildiğinden bu yana 6. kez elektrik kesintisi moduna geçilmiştir. 5 ve 6 numaralı güç üniteleri soğuk duruma getirildi. Santralin kendi güç ihtiyacını karşılamak için 18 dizel jeneratör devreye alındı. Jeneratörleri 10 gün çalıştıracak kadar yakıt var” ifadeleri kullanıldı.

class="medyanet-inline-adv">

Rus televizyonunda korkutan uyarı Derhal sığınaklara koşun

RUS TELEVİZYONLARINDA NÜKLEER SALDIRI UYARISI

Tüm bu gelişmeler yaşanırken Rus televizyonlarına yansıyan görüntü korkuttu. Söz konusu görüntülerde 'Nükleer saldırı' alarmı verilirken halk sığınaklara çağrıldı. Söz konusu mesajda ise 'Derhal sığınaklara koşun ve iyot hapınızı alın' ifadeleri yer aldı.

Birçok sosyal medya platformunda gündem olan o anlar milyonlarca kişi tarafından izlendi. Kısa bir süre sonra normale dönen yayının bir siber saldırı sonucu gerçekleştiği belirtildi.

Rus televizyonunda korkutan uyarı Derhal sığınaklara koşun

BENZER BİR SALDIRI GEÇEN HAFTA YAŞANDI

Geçtiğimiz hafta da benzer bir saldırı yapılmış ve Rus halkı paniğe kapılmıştı. Rus yetkililer ise durumu kısa sürede normale çevirmiş ve yaşananlar için özür dilemişlerdi.

Rus televizyonunda korkutan uyarı Derhal sığınaklara koşun
Körfez Karteli: Meksika'nın gizli sahipleri! ABD'li turistlerin katili kim? İddialar korkunç

Körfez Karteli: Meksika'nın gizli sahipleri! ABD'li turistlerin katili kim? İddialar korkunçHaberi Görüntüle

Mega hapishanede 'MS-13 ve Calle 18' dehşeti! 1 haftada 100 kişi öldü

Mega hapishanede 'MS-13 ve Calle 18' dehşeti! 1 haftada 100 kişi öldüHaberi Görüntüle

Ukrayna ders oldu! 'Süper Güç Çin' iki silaha karşı çare arıyor

Ukrayna ders oldu! 'Süper Güç Çin' iki silaha karşı çare arıyorHaberi Görüntüle

'Ukrayna cephesinde yeni bir şey yok' Rus askerleri 100 yıl öncesine döndü

'Ukrayna cephesinde yeni bir şey yok' Rus askerleri 100 yıl öncesine döndüHaberi Görüntüle

Kremlin'in 'Köstebeği' Alina Kabaeva! Putin'in planlarını ortaya çıkaran 'sevgilisi'

Kremlin'in 'Köstebeği' Alina Kabaeva! Putin'in planlarını ortaya çıkaran 'sevgilisi'Haberi Görüntüle

ALINTI KAYNAK: https://www.milliyet.com.tr/dunya/rus-televizyonunda-korkutan-uyari-derhal-siginaklara-kosun-6914839

YORUM YAZ