‘Ronaldo ve Messi Türkiye için oynayacak’

19.03.2023 - Pazar 19:26

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Genel Kurul’da bütçenin tümü üzerindeki görüşmelerde yaptığı konuşmada özetle şunları söyledi:

class="medyanet-inline-adv">

CUMHURBAŞKANI GELECEK: Sayın Cumhurbaşkanı gelecek “Evet, beni halk seçti, benim bütçem budur” diyecek. Atanmışlar, gelmişler buraya. Bize bütçeyi sunuyorlar; talimat almadan hiçbirisi parmağını bile kaldıramaz çünkü hiçbirisinin yetkisi yok.

GEL KÜRSÜYE GEL: Ben nasıl seçtiğinizi de çok iyi biliyorum. Sizin de nasıl milletvekili seçildiğinizi de çok iyi biliyorum.(Kaset kumpasıyla geldiniz sözleri üzerine) Hiç ağlamayın arkadaşlar. Bana itiraz ediyorsan gel kürsüye, gel!

ŞAMPİYONLAR LİGİ: Biz bu saray Türkiye’sine karşı başka bir Türkiye vizyonu açıkladık. Bu Türkiye için 70 kişilik ekip yedi gün yirmi dört saat çalışacak ve dünyanın en iyileriyle çalışacak. Bir futbol ligindeki gibi anlatayım size. Madem Dünya Kupası var. Ronaldo ve Messi Türkiye için oynayacaklar. O Türkiye’de dijital teknoloji, yapay zeka, yeşil enerji var. Herkes daha iyi bir yaşam için çalışacak. Yeni bir siyaset üstü anlayışla ve liyakatle Türkiye’yi büyüteceğiz. O Türkiye’nin takımında siyasiler de var, siyaset üstü insanlar da var. Orada Daron Acemoğlu da var, Hakan Kara da var, Jeremy Rifkin de var, Refet Gürkaynak da var, Hacer Foggo da var, bizim bu işin uzmanları ve bilim insanları var.

class="medyanet-inline-adv">

İÇİŞLERİ BAKANI’NA 4 SORU: 4 soru soruyorum, içinizde yürekli 1 kişi varsa şu kürsüye gelir, İçişleri Bakanlığı bütçesi görüşülürken “Bu soruları Kılıçdaroğlu sordu, cevabını ver.” diye sorar. Süleyman Soylu’nun “Cumhuriyet tarihinin en büyük uyuşturucu operasyonu” dediği -ben demedim, o diyor- operasyonda nasıl oldu da herkes serbest kaldı? Soylu’nun “Türkiye’den gönderdik” dediği Sırbistan’daki uyuşturucu çetesi lideri nasıl oldu da İstanbul’un göbeğinde kendine özel bir hayat kurdu? Kolombiya’da yakalanan 5 ton kokainin gerçek sahibi kim? Mustafa Çalışkan, yürekli bir Emniyet Müdürü. Mustafa Çalışkan’la ne derdiniz var?

Aday ol atışması

AK Partili Ramazan Can, “Adayınız bile yok ya! Adayınız bile yok! Aday kim?” diye sordu. Kılıçdaroğlu da, “Laf aramızda, sen önce nerenin milletvekilisin, onu öğren” derken Can, “Haydi aday ol! Haydi aday ol! Sen nerenin adayısın?” diye seslendi. AK Parti sıralarından, “Adayınız bile yok! Başkan, aday ol, aday mısın? Aday kim aday?” sesleri yükseldi.

class="medyanet-inline-adv">

‘Ronaldo ve Messi Türkiye için oynayacak’

‘Dünyaya örnek oldu’

MHP grubu adına konuşan Grup Başkanvekili Erkan Akçay, “Türkiye, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin yönetimde sağladığı istikrar ile adeta bir çınar gibi kök salmakta, özgün bir model olarak tüm dünyaya örnek olmaktadır. Sistemden kaynaklanan sorunlar nedeniyle çok sayıda hükümet krizleri çıkmış, istikrarsız hükümetlerin deneme-yanılma yöntemiyle ülke meseleleri adeta yap-boz tahtasına çevrilmişti. Türkiye, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’yle istikrarını sağlamıştır” diye konuştu.

MHP Grup Başkanvekili Muhammed Levent Bülbül ise, haksız fiyat artışları ve stokçuluğa dikkat çekerek, “Ekonomik refah ve gelir dağılımdaki adaletsizliğin sebebi olan enflasyonun etkisinin azaltılması hususunda atılacak her türlü adımı destekleyeceğiz” dedi.

‘İktidarın veda bütçesi

İYİ Parti adına konuşan Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, 2023 yılı bütçesinin AK Parti iktidarının veda bütçesi olduğunu söyledi. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nde bütçe teklifinin sıradan bir ritüele dönüştüğünü ve kimse tarafından merak edilmediğini söyleyen Dervişoğlu, “Meclis’ten bütçe yetkisi alınmıştır. Meclis siyasi iktidarın noteri değildir” dedi. İYİ Parti Grup Başkanvekili Erhan Usta da 2023 yılı bütçesinin bir önceki bütçeye göre yüzde 155 arttığına dikkat çekerek, “Bütçenin bu kadar büyümesi, hizmetin büyümesinden değil; ekonomik göstergelerin son derece bozuk olmasından. Bu bütçede israf, şatafat, saltanat, yandaş kayırma var, KKM var, faiz lobisi var, kamu-özel iş birliği ödemeleri var. Esnaf, çiftçi, emekli, çalışan yok” dedi.

class="medyanet-inline-adv">

‘Kadınlar, emekçiler yok’

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, “İşsizler, emekçiler, emekliler, engelliler, gençler, kadınlar, çocuklar, çiftçiler ve küçük esnaf büyük bir ekonomik, sosyal ve siyasal krizle boğuşuyor ve yaratılan enkazın altında ezilmeye terk edilmiş durumda. İktidar bloğu adaletsizliği, eşitsizliği ve sömürüyü her alanda derinleştiriyor” dedi.

class="medyanet-inline-adv">

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan da, “Yoksullar, kadınlar, emekçiler, üreticiler, çiftçiler, esnaflar, çocuklar ve engelliler bütçede yok” diye konuştu.

 

 

 

ALINTI KAYNAK: https://www.milliyet.com.tr/siyaset/ronaldo-ve-messi-turkiye-icin-oynayacak-6868068

YORUM YAZ