Pentagon: Askeri pilot ve yer mürettebatının kanser riski daha yüksek - Son Dakika Dünya Haberleri

20.03.2023 - Pazartesi 16:59

Araştırmada, genel nüfus ile karşılaştırıldığında uçak mürettebatının tüm kanser türlerinde yüzde 24 daha fazla risk altında olduğu ifade edildi.

Askeri uçakların bakımı veya yakıt ikmalini yapan havaalanı yer mürettebatının da incelendiği araştırmada, bu kişilerdeki beyin ve sinir sistemi kanserlerinin yüzde 19, tiroit kanserinin yüzde 15, melanomanın ise yüzde 9 daha yüksek görüldüğü tespit edildi.

Bu kişilerdeki böbrek veya böbreğe ilişkin kanserlerin ise genel nüfusa kıyasla yüzde 9 daha yüksek görüldüğü kaydedildi.

Öte yandan, sigara, alkol kullanımı ve aile öyküsü dahil "kontrol edilemeyen çok sayıda faktör olduğu için" araştırmanın, söz konusu çalışma alanının kansere neden olduğu anlamına gelmediği" belirtildi.

Pentagon'un, personelin hangi toksin ya da kanserojen etkenlere maruz kaldığını belirlemek için daha kapsamlı inceleme yapmayı planladığı ifade edildi.


NTV’yi sosyal medyadan takip edin

ALINTI KAYNAK: https://www.ntv.com.tr/dunya/pentagon-askeri-pilot-ve-yer-murettebatinin-kanser-riski-daha-yuksek,EaAidGjdwkyYXPIPUmnJcg

YORUM YAZ