Onun adı “Tek Yürek”! ​​​​​​​THY’nin 400’üncü uçağının ilk yolcuları depremzede çocuklar ve aileleri oldu

05.03.2023 - Pazar 00:25

Malatya'dan gelen 12 yaşındaki Mehmet Salih Kösem, "Deprem çok kötü bir andı. Annem ayağından ameliyatlı olduğu için onun yanına gittim. En üst kattaydık, onu indirmek çok zor oldu." dedi.

Kösem, uçuşun kendileri için moral kaynağı olduğunu dile getirerek, uçağı çok beğendiğini ifade etti.

"7'DEN 77'YE HERKES BİZİ ÇOK GÜZEL KARŞILADI"

Mehmet Salih Kösem'in annesi Hatice Kaya da İstanbul'a geldikten sonra daha iyi olduklarını, daha güvende hissettiklerin dile getirdi.

Yerleştirildikleri yurtta her türlü ihtiyaçlarınının karşılandığını belirten Kaya, "İlk geldiğimde endişe vardı. Çocuğumla bilmediğim bir memlekete geldik. Acaba nasıl insanlarla karşılaşacaktık? Bu nedenle korkuyorduk ama Allah'a hamdolsun 7'den 77'ye herkes bizi çok güzel karşıladı. Bir tafta, 10 gündür buradayız. Rahatsız olduğum için kahvaltım yatağıma geliyor. Bundan öte daha ne isteyebilirim. Böyle bir etkinlik düzenlenmesi beni çok mutlu etti. Çocuklar için çok güzel oldu." değerlendirmesinde bulundu.

Kahramanmaraş Elbistan'tan gelen Fatmanur Yılmaz, uçağın kalkış anında sallantıdan dolayı biraz korktuğunu ancak daha sonra alıştığını söyleyerek, etkinliğin kendileri için güzel bir anı olduğu dile getirdi.

İzmir semalarına kadar gidip İstanbul Havalimanı'na geri dönerek yapılan sefere katılan küçük misafirlere günün anısına hediyeler verildi. Depremzede çocuklar ve aileleri daha sonra otobüslerle Sancaktepe'de kaldıkları yurda gönderildi.

ALINTI KAYNAK: https://www.ahaber.com.tr/yasam/2023/03/04/onun-adi-tek-yurek-thynin-400uncu-ucaginin-ilk-yolculari-depremzede-cocuklar-ve-aileleri-oldu-duygulandiran-anons

YORUM YAZ