OCEMUT Konserleri Başlıyor - Kültür Sanat & Sinema

26.03.2023 - Pazar 07:25

Türkiye’ deki tek otantik çok sesli etnik müzik topluluğu OCEMUT konser maratonuna başlıyor.

Yrd. Doç. Dr. Oğuzhan Uç, tarafından hazırlanan proje, antik dönemden günümüze kadar Anadolu coğrafyasındaki “Tanrıya Yakarış” eserlerini bir araya getirdi.

Konser repertuarı 2500 yıllık bir ağıt olan Seikolos Ağıtı’nı, 3000 yıllık bir eser olan Sümer İlahisi Ud an Gıta’yı da kapsıyor. Anadolu dinlerinin ve kültürlerinin müzikal yapılarını, yine otantik çok seslilik altında dinleyicilerle buluşturuyor.

Proje kapsamında; antik dönem eserlerinden kilise ilahilerine, sinagog ilahilerinden pagan ilahilerine, semahtan semaya bir yolculuk sunan (Oğuzhan Uç çok sesli etnik müzik topluluğu) OCEMUT, ilk gösterimini 27 Mart 2022 pazar günü, saat 14.30’da Kadıköy Moda All Saints Kilisesinde verecek.

Üsküdar Kültür Evi Gassopder Merkezinde çalışmalarına devam eden OCEMUT Topluluğu Başkanı Yrd. Dç. Dr. Oğuzhan Uç,Ud, kanun, bağlama, ney, klasik kemençe, otantik ritimler, piyano ve pipe organ eşliğinde otantik ve makamsal çok sesli olarak seslendirilecek konser, müzik arkeolojisinin aktarılması adına büyük önem taşımaktadır ve kültür tarihine önemli bir kayıt olarak geçecektir. Toplumdaki her farklılığın aslında bir bütünün parçaları olduğunu anlatan seçkin bir repertuardan oluşan konserimiz Carra firmasının sponsorluğu ile gerçekleşecek.” Açıklamasını yaptı.

Kadıköy Moda All Saints Kilisesinde gerçekleşecek ve bir bölümü canlı olarak, sosyal medya kanallarında da gösterilecek olan ilk konserin tüm biletlerinin tükendiği belirtildi.

ALINTI KAYNAK: https://www.turkiyehaberajansi.com/ocemut-konserleri-basliyor/122484/

YORUM YAZ