mam hatiplilere hakaret etmiti... arkc Glen'in davasnda karar belli oldu

16.05.2023 - Salı 13:44

Ataehir'de verdii bir konserde mam Hatip Liselilere ynelik szleri nedeniyle yarglanan Glen olakolu hakknda "Halk kin ve dmanla tahrik" suundan 10 ay hapis cezasna arptrlarak hkmn aklanmas geri brakld.

stanbul 11. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki durumaya, tutuksuz yarglanan Glen olakolu katlmad. Durumada, Glen'in avukatlar hazr bulundu.

TRAZ SONUCU TAHLYE EDLD

Avukatlarnn st mahkemeye yapt itiraz sonucu, 29 Austos'ta Glen olakolu'nun tahliyesine ve konutu terk etmemek artyla adli kontrol altna alnmasna karar verildi.

Savclka hazrlanan iddianamede, 702 kurum ve kii, 'mteki' olarak yer ald. Mtekiler arasnda Sanayi ve Teknoloji Bakan Mustafa Varank, Yazar Emine enlikolu zkan, Kadn ve Demokrasi Dernei (KADEM) Ynetim Kurulu Bakan Saliha Okur Gmrkolu, KADEM, KADEM Vakf, Gaziantep nder mam Hatipliler Dernei de yer ald. ddianamede, Glen olakolu hakknda 'Halk kin ve dmanla alenen tahrik etme' suundan 1 yldan 3 yla kadar hapis cezas istendi.

YURT DII YASAI KALDIRILDI

Mahkemenin iddianameyi kabul edip adli kontrolleri kaldrmamas zerine itiraz zerine, Glen'e yurt dna k yasa konulmasna ve en yakn karakola her hafta perembe gn imza atma art da konuldu. 21 Ekim 2022'deki ilk durumada ise stanbul 11. Asliye Ceza Mahkemesi, Glen hakkndaki yurt d yasann devamna, ancak imza verme artnn ise kaldrlmasna hkmedildi. Avukatlarnn yeniden yapt itiraz zerine bu kez stanbul 33. Ar Ceza Mahkemesinin kararyla, 250 bin TL'lik gvence miktarnn yatrlmasndan sonra Glen hakkndaki yurt d yasa da kaldrld.

ALINTI KAYNAK: https://www.star.com.tr/magazin/sarkici-gulsene-10-ay-hapis-cezasi-haber-1782992/

YORUM YAZ