ksrk krizine ne iyi gelir? Kuru ksrk nasl geer?

21.03.2023 - Salı 23:59

Kuru ksrk; Alerji, viral enfeksiyon veya souk algnl gibi birok eyin habercisi olabilir. zellikle gece balayan ksrk krizleri, uyku dzenini bozarak kiinin yaam artlarn zorlatrabilmektedir. Gemeyen ksrk krizerine kar evde yapabileceiniz krlerle zm bulabilirsiniz. Peki kuru ksrk nasl geer? ksrk krizine ne iyi gelir? te en hzl ksrk kesici yntemler

KURU KSRK NASIL GEER?

Kuru ksrk, solunum yollarn tahri edici maddelerden arndrmaya yarayan bir savunma mekanizmasdr. Kuru ksrn pek ok nedeni vardr. Bunlardan en yaygn olanlar, souk algnl ve grip gibi st solunum yolu enfeksiyonlardr.

Kuru ksrn giderilmesi baz durumlarda zor olabilir. Solunum yollar ar duyarl hle geldiinde, ksrme sebebiyle boaz kolayca tahri olur ve ksrn daha da iddetlenmesine neden olabilir.

ksre doal zmler bulabilirsiniz. Kuru ksrn verdii rahatszl gidermek ve boaz rahatlatmak iin bal tketilebilir. Bal tketmek, boaz arsn gidermek iin tercih edilen, geleneksel bir yntemdir. Bunun dnda birok yntemle kuru ksr hzlca kesebilirsiniz. te kuru ksre iyi gelen bitkisel krler...

KSRK KRZNE NE Y GELR?

ksrk krizi; ocuk ve yetikinlerde grlen, uykuya dalmay engelleyen bir rahatszlktr. Souk algnl ve enfeksiyon ile birlikte ortaya kan ksrk iin evde kolayca hazrlayabileceiniz krleri bir araya getirdik. te ksrk krizlerine kar yaplabilecek doal ve hzl zmler...

KSRK N SARIMSAK KR

Bir bardak kaynar suyun ierisine bir di sarmsak ve 2 adet tarn ilave edin. 5 dk demlendikten sonra iin. ksr annda kestii biliniyor.

KARABBER VE BAL KARIIMI

Balgaml veya kuru ksr kesmek iin bir bardak stn ierisine birer tatl ka toz karabiber ve bal ekleyin. Bu karm gnde 2 defa iebilirsiniz.

BALLI TURP YNTEM

Turbun ierisini bir miktar oyun ve turbun dibini delin. Daha sonra turbu bardan ierisine yerletirin ve ierine bal ilave edin. Turbu o ekilde ertesi gne kadar bekletin ve bardaa damlam olan bal tketin.

BAL VE ZENCEFL KARIIMI

Bir tatl ka bala toz zencefili kartrarak macun yapp yiyin. Bal ve zencefil karm boaz arsna ve ksre ok iyi gelir. Toz zencefil yerine taze zencefil rendeleyip karm bu ekilde de tketebilirsiniz. Bal ve zencefil karm ocuklar iin uygun deildir.

SOANLI SU KR

1 tane soan 4 e blp 1 bardak su ilave edip kaynatn. 5 dakika kaynattktan sonra altn kapatp biraz soumasn bekleyin iebileceiniz lkla geldiinde suyunu szdrp bardaa koyun iine 1 tatl ka bal koyun kartrp iin. ksrk krizini yarm saat sonra kesen bu kr sayesinde ksrkten kurtulabilirsiniz.

AYVA YAPRAI VE IHLAMUR KR

ksr hzlca kesmek iin bilinen bir yntem de Ayva yapra ve hlamur krdr. Ayva yapra ile hlamuru scak suyun ierisinde 5 dakika kayatp iin. Bu karmn ksre iyi geldii bilinmektedir.

KSRK N LMONLU KARABBER KARIIMI

ksrk krizi iin bir dier yntem ise limonlu karabiber karmdr. Yeni kesilmi eyrek limonun zerine biraz karabiber ve tuz serperek limonu bu ekilde tketmek ksrk krizine iyi gelmektedir.

TARINLI ST

St boaz yolunu yumuatr. Tarn eklendiinde antioksidan etkili bir karm haline gelir. Bir kak bal ile ierseniz doal antibiyotik haline gelecektir. Uykudan nce etkisini daha ok gsterir.

BRAHM SARAOLU'DAN KURU KSRK N SOAN KR

1,5 su barda suya, 1 soann kahverengi kabuklarn kartn ve suyun iine atarak, kapa kapatarak 5 dakika kaynatn. Ilk halde, souk olmayacak ekilde iilir. Gastrit gibi mide rahatszl olanlar iemez.

KEBOYNUZU KR

Kuru ksrk iin brahim Saraolu tarafndan nerilen keiboynuzu kr ile tedavi edilmektedir. Kuru ksrk ikayeti olanlar keiboynuzu tketerek bu rahatszl doal yolla tedavi edebilir. Keiboynuzu kr, mthi balgam sktrr.

5-6 etli Keiboynuzunu, 2 bardak suya kk kk krn.

7-8 dk. Kaynatn.

Iltn ve szn.

kiye blerek sabah ve akam iin.

Not: Keiboynuzunu koyu kahve veya siyah renkli olanlardan sein.

KURU KSRK N KEBOYNUZU PEKMEZ

ksrk iin souk skm kei boynuzu pekmezi tketmek en iyi yntemlerden biridir. Kuru ksrk iin keiboynuzu pekmezi sabah ve akam 1 tatl ka tketilmelidir.

ALINTI KAYNAK: https://www.star.com.tr/saglik/kuru-oksuruk-nasil-gecer-oksuruk-krizine-ne-iyi-gelir-haber-1774034/

YORUM YAZ