Kapadokya'da gezilecek yerler - Kapadokya'da ne yapılır? Yapılacaklar listesi

13.03.2023 - Pazartesi 08:51

Kapadokya'da gezilecek yerler - Kapadokya'da ne yapılır? Yapılacaklar listesi

Kapadokya ülkemizin en çok ziyaret edilen yerlerinden birisidir. Ülkemizin en güzel yerlerinden birisi olan Kapadokya'da yabancı turist de bir hayli fazladır. Kapadokya'da UNESCO Dünya mirasları listesinde bulunan eserler bulunmaktadır.

Kapadokya'da Gezilecek Yerler

1) Göreme Açık Hava Müzesi

Göreme açık hava müzesi Kapadokya'da gezilecek en iyi yerlerden birisidir. Göreme açık hava müzesi en büyük açık hava müzelerinden birisidir. UNESCO Dünya mirasları listesinde de yer alan göreme açık hava müzesi Kapadokya'da ilk göreceğiniz yerlerden birisidir. Göreme açık hava müzesine giderek bol bol fotoğraf çekebilir tarihi eserleri görebilirsiniz. Aynı zamanda bu açık hava müzesi 1985 yılından beridir kültürel varlık kategorisinde değerlendirilmektedir.

2) Paşabağ

Paşabağ Kapadokya'da gezilecek yerlerinden birisidir. Paşabağ içerisinde bir sürü peribacaları yer almaktadır. Bu peribacaları sayesinde doğal güzellikleri yakından görebilirsiniz. Paşabağ yabancı turistlerinde en çok ziyaret ettiği yerlerden birisidir. Peribacalarının nasıl oluştuğunu bu noktada direkt olarak yakından görebilirsiniz. Paşabağ çevresinde alacağınız hediyelik eşyalar ile Kapadokya'da kendinize bir hediyelik eşya alabilirsiniz. Bu bölgede eski peribacalarını görebileceğiniz gibi yeni oluşan peribacalarını da görebilirsiniz.

3) Üç Güzeller

Üç güzeller Kapadokya'da ki bir diğer doğa harikası yerlerdendir. Üç güzeller bir uçurumun kenarında yaklaşık 3 güzel peribacasının olduğu bir uçurum yerdir. Üç güzelleri ziyaret ettikten sonra buradan müthiş bir manzara sizleri bekliyor olacak. Bu manzaraya karşı oturabilir doğayı seyredebilirsiniz. Üç güzeller muhteşem Kapadokya manzarasının olduğu bir yerdir. Kapadokya'nın peri bacalarının olduğu bir yer olan aynı zamanda turistik bir mekandır. Aynı zamanda üç güzellerin efsanevi bir hikayesi de bulunmaktadır.

4) Derinkuyu Yer Altı Şehri

Kapadokya'nın bir gizemli yerleri arasında yer alan bu yer daha önce hiç görmediğiniz yerler arasındadır. Dikkat çekici bir yer olan Derinkuyu yer altı şehri Kapadokya'da yer alan ve en çok ziyaret edilen turistik mekanlardan birisidir. Buraya girerken herhangi bir rahatsızlığınızın olmadığından emin olmalısınız. Kalp hastaları ve panik atak rahatsızlığı olanlar için bu yer önerilmemektedir.

5) Hacı Bektaş Veli Külliyesi

Hacı Bektaş veli külliyesi görülmeye değer olan yerlerden birisidir. Büyük ünlü düşünür mutasavvıf olan kişinin adına yapılan bir külliyedir. Bu külliye içerisinde pek çok yeni çeri ocağını yakından görebilirsiniz. Hacı Bektaş Veli Külliyesi içerisinde pek çok müze olan bir yerdir. Eğer yolunuz bir gün Kapadokya'ya düşerse mutlaka bu külliyeyi ziyaret etmeyi unutmayın.

6) Kaymaklı Yer Altı Şehri

Kaymaklı yer altı şehri doğal olan yer altı şehirlerinden birisidir. Bu yer altı şehrinin milattan önce 3000 yılına kadar dayanan bir tarihi bulunmaktadır. Bu yer altı şehrinin tarihi ise Hititler dönemine kadar dayanmaktadır. Hititler döneminde Hitit uygarlıklarının da bu yer altı şehrinde yaşadığı bilinmektedir. Kaymaklı yer altı şehrine giriş için 30 lira ödemek zorundasınız. Bu yer altı şehirlerinde şarap mahzenleri ve daha pek çok su depoları yer almaktadır.

7) Güvercinlik Vadisi

Kapadokya'da yer alan en güzel doğal yerlerden birisi de güvercinlik vadisidir. Güvercinlik vadisini en çok ziyaret edilen turistik yerlerden birisidir. Hem yerli turist hem de yabancı turistin olduğu bir yerdir.

Kapadokya'da Ne Yapılır? Yapılacaklar Listesi

1) Kapadokya'da Balon Turu Yapın

Kapadokya'da yapılacak en iyi şeylerden birisi Balon turudur. Balon turu mutlaka tercih etmeniz gereken turlardan birisidir. Yaklaşık olarak 100 metre havalandıktan sonra muhteşem bir manzara sizleri bekliyor. Kapadokya'da yapılacak en iyi aktiviteler arasında balon turu yer almaktadır. Balon turu yapmak için ise kişi başı 300 lira ödeme yapmanız gerekmektedir.

2) Peribacalarını Fotoğraflayın

Peribacaları Kapadokya'yı ünlü yapan esas detaylardan birisidir. Doğa harikası olan ve yapımından insan emeğinin olmadığı peribacalarını fotoğraflayarak muhteşem bir deneyim yaşayabilirsiniz. Peribacaları en çok ziyaret edilen yerlerdendir. Ayrıca bu bölgede bolca yabancı turistte görmeniz mümkün. Rehber eşliğinde peribacalarını gezerek buranın tarihini ve yeni oluşan peribacalarını da görebilirsiniz.

 

 

 

 

 

 

 

 

ALINTI KAYNAK: https://www.cnnturk.com/seyahat/kapadokyada-gezilecek-yerler-kapadokyada-ne-yapilir-yapilacaklar-listesi

YORUM YAZ