Kalp Hastanesinin Kalbi Durdu - Sağlık

04.03.2023 - Cumartesi 22:42

İstanbul’un Avrupa yakasında kalp ve damar cerrahisi alanında hizmet veren ve Sağlık Bakanlığı'na ait tek hastane olan Mehmet Akif Ersoy Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi acil servisine giden hastalar şok yaşadı.

18 Kasım 2022 günü saat 21.00’de S.B.Ü İstanbul Mehmet Akif Ersoy Göğüs Kalp Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin kalbi durdu.

2009 tarihinde kurulan ve dünya tıp literatürüne katkı sağladığı ileri sürülen hastanenin acil servisine müracaat eden 94 hastadan alınan kanın sonucu kendilerine rapor edilemedi.

S.B.Ü İstanbul Mehmet Akif Ersoy Göğüs Kalp Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde acilden müracaat eden 94 hastadan tahlil için alınan kanların işlendiği sırada sistemlerin arızalandığı belirtilerek hastalara tahlil sonuçları verilemedi.

Hastane görevlileri, yaşanan teknik bir arıza nedeni ile bilgisayar sisteminin çöktüğünü belirterek hizmet verilemediği ve hastaların beklemesi gerektiğini söyledi. Yaşanan aksaklık, vatandaşların mağdur olmasına sebep oldu. Gece yarısına kadar bekleyen hastalara sonuçlar verilemedi, muayene tamamlanmadan hastalar hastaneden ayrıldı.

Kalp ve damar cerrahisi alanında hizmet veren ve Sağlık Bakanlığı'na ait tek kamu hastanesinde hizmet verilememesi, tepkilere neden oldu.  

ALINTI KAYNAK: https://www.turkiyehaberajansi.com/kalp-hastanesinin-kalbi-durdu/124085/

YORUM YAZ