İsrail'de protesto sırasında Netanyahu'nun eşi kuaförde mahsur kaldı - Son Dakika Dünya Haberleri

02.03.2023 - Perşembe 01:18

NETANYAHU HÜKÜMETİNİN YARGI DÜZENLEMELERİNE TEPKİ

İsrail'de Netanyahu hükümetinin yargı düzenlemesine karşı ülke genelinde gerçekleşen sivil itaatsizlik eylemleri kapsamında göstericiler sabah saatlerinden itibaren bazı otoyollar, tren istasyonları ve ana ulaşım arterlerini kapatmıştı.

Tel Aviv'deki protestolar sırasında İsrail polisi, göstericilere cop, atlı birlikler, TOMA ve ses bombalarıyla müdahale etmişti.

Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir, İsrail polisinin "yolları kapatan anarşistleri dağıtmak için kullandığı tüm yöntemleri" desteklediğini açıklamıştı.

Netanyahu da protesto hakkının "anarşi çıkarmak anlamına gelmediğini" belirterek, "Polis memurlarına karşı şiddeti, yolların kapanmasını, yasaların çiğnenmesini kabul etmeyeceğiz." diye konuşmuştu.

İsrail polisi, ülke genelinde en az 39 kişinin gözaltına alındığını duyurmuştu.

İsrail'de Netanyahu hükümetinin yargının yetkilerini kısıtlayan ve iktidarın yargı atamalarında söz sahibi olmasını öngören yargı düzenlemesi ile diğer sağ politikalarına karşı on binlerce İsraillinin katılımıyla yaklaşık iki aydır düzenli kitlesel protestolar gerçekleştiriliyor.

ALINTI KAYNAK: https://www.ntv.com.tr/dunya/israilde-protesto-sirasinda-netanyahunun-esi-kuaforde-mahsur-kaldi,LwJb3MTQG0ics5AlMX-G3Q

YORUM YAZ