İlkokul müsameresine benzer bir oyunla altılı masayı dağıtma operasyonu devreye sokuldu

06.03.2023 - Pazartesi 09:15

Eski Dışişleri Sözcüsü ve eski Washington Büyükelçisi Namık Tan, 6 Şubat depremleriyle iktidarın "büyük ve güçlü Türkiye" anlatısının hayalden ibaret olduğunun ortaya çıktığını belirterek, "Bir yandan, varlığını borçlu olduğu iyice kirlenmiş müesses nizamın da korunması gerektiğini gören iktidar, parti devletinin bütün unsurlarını devreye sokarak, altılı masa şapkası altında filiz vermeye başlayan demokrasi fidanını söküp atmaya karar verdi. Radikal bir adım atılmalı, muhalif unsurlar iyice sindirilmeliydi... Son gelişmeler işte bu sabıkalı güçlerin siyasete müdahale amaçlı olarak harekete geçirildiğinin işaretlerini veriyor. İlkokul müsameresine benzer bir oyunla altılı masayı dağıtma operasyonu devreye sokuldu" diye yazdı.

Altılı Masa'yı hedef alan operasyonun başarı şansının olmadığını savunan Tan, "Ancak, bu son hamleleri kendi sonlarını da getirebilir. Zira, yaratıcılıklarını kaybettiler ve yorgunlar. Umarım, çaresizlik onları şiddete başvurmak gibi bir çılgınlığa itmez.

Artık olanları geriye döndürme imkânımız yok. Bu aşamada yegâne hedefimiz, seçimlerin meşruiyet içinde yapılmasını sağlamak ve olası bir iktidar devrini gerçekleştirebilecek demokratik olgunluğa sahip bulunduğumuzu kendimize ve bütün dünyaya göstermek olmalı" ifadelerini kullandı.

Bu yazı yetkinreport.com sitesinden alınmıştır...

ALINTI HABER: https://t24.com.tr/haber/eski-disisleri-sozcusu-namik-tan-ilkokul-musameresine-benzer-bir-oyunla-altili-masayi-dagitma-operasyonu-devreye-sokuldu,1096171

YORUM YAZ