'İki başkan Akşener ile görüşecek' iddiasına İYİ Parti'den yalanlama

04.03.2023 - Cumartesi 21:50

Kılıçdaroğlu'ndan Yavaş-İmamoğlu görüşmesine onay verdiği bildirildi. CHP'den yapılan açıklamada, '(Yavaş ve İmamoğlu) İradelerinin CHP Genel Başkanı'na bağlı olduğunu iletecekler. Başkanımız sofranın küçülmesini arzulamıyor' açıklaması yapıldı.

class="medyanet-inline-adv">

Açıklamada, "Sayın Genel Başkanımız, ismi zikredilen iki Büyükşehir Belediye Başkanımızın Sayın Meral Akşener'i İYİ Parti Genel Merkezi dışında ziyaret etme talebine olumlu yaklaşmıştır. Sayın Genel Başkanımız, kendisi de daha önce belirttiği gibi, Halil İbrahim sofrasının küçülmesini değil, bilakis büyümesini arzulamaktadır. İki Büyükşehir Belediye Başkanımız bu görüşmede iradelerinin Sayın Genel Başkanımıza bağlı olduğunu, aday olarak da Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nu görmek istediklerini iletecekler ve ittifakın devam etmesini talep edecekler. Meselenin Türkiye olduğu ve Genel Başkanımızın herkesin oyunu alacak, her rengi temsil edecek bir aday olacağı herkesin malumudur" denildi.

İYİ PARTİ'DEN GÖRÜŞMEYE YALANLAMA

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, böyle bir görüşmenin olmayacağının, iki taraftan da bu yönde bir talep gelmediğini belirtti. Zorlu, 'Biz istişareye önem veren bir partiyiz. Memleketimizi ilgilendiren çok önemli bir konu. Farkındayız. Görüş-alışveriş yapmaktayız.' dedi.

class="medyanet-inline-adv">

CHP GENEL MERKEZİ

CNN Türk muhabiri Arda Erdoğan, CHP Genel Merkezi'nden son dakika gelişmelerini değerlendirdi: CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile görüşme taleplerine olumlu yaklaştı.

Oldukça kritik ve önemli bir gelişme yaşandı bugün başkent Ankara'da. CHP kaynaklarından edindiğimiz bilgilere göre; Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, kendisi de daha önce belirttiği gibi 'Halil İbrahim Sofrası'nın küçülmesini değil, bilakis büyümesini arzulamaktadır' deniliyor.

CHP kaynaklarından edindiğimiz bilgilere göre; İki büyükşehir belediye başkanının bu görüşmede iradelerinin Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na bağlı olduğunu, aday olarak da Kemal Kılıçdaroğlu'nu görmek istediklerini ileteceklerini ifade ediliyor. Meral Akşener'e iletilecek talepler arasında ittifakın devam etmesi de olacak. Ayrıca bu kapsamda genel başkanların oyunu alacak, her rengin oyunu alacak bir aday olacağının da altı çiziliyor. Görüşmenin nerede, ne zaman gerçekleşeceği henüz netleşmiş değil, ifade edilmiş değil.

class="medyanet-inline-adv">

İYİ PARTİ GENEL MERKEZİ

CNN Türk muhabiri Duygu Ayaz Bayram da İYİ Parti Genel Merkezi'nin önünde son bilgileri aktardı: Art arda toplantılar gerçekleştiriliyor. Bugün İYİ Parti'de de oldukça yoğun bir gün olduğunu söyleyebiliriz. Saat 11.00'de Akşener, belediye başkanlarıyla bir araya gelmişti. Geçtiğimiz dakikalarda belediye başkanları partinin genel merkezindeki ek binadan ayrıldı. Bizler de Meral Akşener'in o toplantıda hangi mesajı verdiğini sorduk kendilerine de.

Edindiğimiz bilgiye göre; Bugünkü toplantıya, 6'lı masanın saat 17.00'de gerçekleştireceği toplantıya kendisinin davet edilmediğini söylemiş Meral Akşener. Aynı zamanda bu konu konuşulurken pazartesi günü ilan edilen bir toplantı vardı. O toplantıya katılacak mısınız sorusu da yöneltilmiş. Meral Akşener de 'Eğer davet gelirse pazartesi günkü toplantı için Genel İdare Kurulu toplantısında bu durumu değerlendiririz ve o toplantıdan gitmem yönünde bir karar çıkarsa pazartesi günü toplantıya katılırım' ifadeisini kullanmış. Bu da önemli bir detay.

class="medyanet-inline-adv">

Aynı zamanda belediye başkanlarının bir kısmından Meral Akşener'e 'Aday olun' ifadelerinin de kullandığını söyleyebiliriz. Bir kısmı Meral Akşener'e 'Adayın siz olmanız gerekiyor.' yönünde ifadesi olmuş. Bir kısmı da 'Farklı alternatifler üzerinde çalışılsın' ifadesini iletmiş. Özellikle belediye başkanlarıyla Meral Akşener'in yaptığı saat 11.00'deki toplantıda daha çok Meral Akşener belediye başkanlarını dinlemiş, tüm bu süreçlerinde o toplantıda ele alındığını söyleyebiliriz.

İYİ Parti Genel Merkezi'nde başlamak üzere olan bir toplantı var. Bu toplantıda Genel Başkan Yardımcıları, Divan Üyelerinin yanı sıra milletvekilleri de katılıyor. Geniş katılımlı bir toplantı ve istişare toplantısı. 6'lı masanın son toplantısı sonrası Meral Akşener'in yaptığı açıklama ve çıkışının ardından İYİ Parti nasıl bir yol haritası çizecek? İşte tüm bunlar bugün masaya yatırılıyor.

İYİ PARTİ, 'KAPI AÇIK' MESAJI

İYİ Parti Grup Başkanvekili Erhan Usta da, başlangıçtaki çalışma ilkelerine dönülürse kapının açık olduğunu ve her şeyin mümkün olduğunu belirterek, 'Biz dayatmaya karşı kurulduk ama dayatmayla karşılaştık' dedi.

İYİ Parti'nin 6'lı masaya dönüş için bir şartı var: Kapılar hala açık

İYİ Parti'nin 6'lı masaya dönüş için bir şartı var: Kapılar hala açıkHaberi Görüntüle

Krizin ardından CHP'de 'Akşener sevinci'! 'Çok iyi oldu'

Krizin ardından CHP'de 'Akşener sevinci'! 'Çok iyi oldu'Haberi Görüntüle

Akşener krizi sonrası Kılıçdaroğlu'ndan İYİ Parti talimatı!

Akşener krizi sonrası Kılıçdaroğlu'ndan İYİ Parti talimatı!Haberi Görüntüle

İşte Meral Akşener'in son hamlesinin perde arkası: Partinin dağılacağını gördü

İşte Meral Akşener'in son hamlesinin perde arkası: Partinin dağılacağını gördüHaberi Görüntüle

ALINTI HABER: https://www.milliyet.com.tr/gundem/son-dakika-iyi-parti-masaya-donmek-icin-sartlarini-acikladi-kapilar-hala-acik-6912363

YORUM YAZ