Hill Holder Nedir, Ne İşe Yarar? Hill Holder Nasıl Aktif Edilir?

05.03.2023 - Pazar 08:48

Yokuş kalkış sistemi, yokuştan yukarı kalkışlarda aracın geri kaymasını engellemektedir. Hill holder sisteminin aracın geri kaymasını engelleyerek sürücülere bir kolaylık sağladığı söylenebilir. Yokuş kalkış desteği, yokuşta duran arabanın geriye doğru kaymasını engellemektedir. 

class="medyanet-inline-adv">

Hill Holder Nedir, Ne İşe Yarar?

Hill holder, yokuş kalkış desteği olarak bilinmektedir. Araç sürücüleri her ne kadar iyi kullanıcı olsalar bile yokuşta duran bir arabayı hareket ettirme konusunda zorluk yaşayabilirler. Hill holder sayesinde ise yokuşta duran bir aracı çalıştırmak daha kolay bir hale gelmektedir. Yokuşlarda kalkış yapılırken el freninin kullanılmasıyla sorunsuz bir şekilde kalkış yapılması gerekmektedir. Hill holder, kalkış torkunu düzenler ve aracın geriye doğru kaymasını engeller. 

Hill Holder Nasıl Aktif Edilir?

Hill holder, iki farklı sensörle araçta bulunan fren sistemi ile birlikte çalışmaktadır. Bu sensörlerden birisi aracın yokuştaki eğimini ölçmektedir. İkinci sensör ise debriyajın düzenini kontrol etmektedir. Arabanın yokuş yukarı bir konumdayken sürücünün fren pedalına basması ve debriyaja da tam olarak yüklenmesiyle birlikte yokuş kalkış desteğinin aktif edildiğini söylemek de mümkündür. 

ALINTI KAYNAK: https://www.milliyet.com.tr/otomobil/hill-holder-nedir-ne-ise-yarar-hill-holder-nasil-aktif-edilir-6778145

YORUM YAZ