HDP'nin kapatma davası ve Hazine yardımının kesilmesinin bir tokmak olarak kullanılmasının yanlış olduğu net şekilde görüldü

10.03.2023 - Cuma 14:02

HaberTürk yazarı Bülent Aydemir, HDP'nin kapatma davasına ve Hazine yardımı hesabına konulan blokajın kaldırılmasına ilişkin olarak, "Kararla birlikte HDP’nin Hazine yardımı almasının önündeki engel kalkmış oldu. Seçimlerin yapılacağı dönem için HDP’ye 539 milyon TL yardım yapılacak. Seçimlerin 14 Mayıs’ta yapılacağını varsayarsak, kapatma davasının seçimden önce sonuçlanması mümkün görünmüyor. Bu durumda HDP, seçime kasası dolu bir şekilde girecek" yorumunu yaptı. 

Aydemir, yazısında şunları kaydetti:

"Mahkemenin bu kararının şüphesiz siyasi atmosferle de yakından ilgisi var. Kadük kalan başörtüsü düzenlemesi nedeniyle AK Parti grubu HDP grubunu ziyaret etmişti. Söylemler yumuşarken, Millet İttifakı’nın bileşeni CHP, HDP’yi ziyaret edeceğini açıkladı.

AK Parti de bu süreçte özellikle bölge seçmeni nezdinde siyasi destek yitiminin sebeplerini araştırdı ve bir bilanço çıkardı. 'Nerede hata yaptık?' başlığı altında en önemli sonuçlardan biri kullanılan siyasi retorik ve söylemdi.

İkinci gerekçe olarak kapatma davası ve Hazine yardımının kesilmesi gösterildi. Seçim ortamında bu meselenin bir tokmak olarak kullanılmasının yanlış olduğu net şekilde görüldü.

Doğu ve Güneydoğu seçmeninde var olan yüksek politik bilinç, siyasi partiler açısından akılcı politikaların hayata geçirilmesini zorunlu kılıyor. Bunu, yerel seçimde özellikle büyükşehirlerdeki sonuçlarda yaşayıp gördük." 

TIKLAYIN - AYM, HDP'nin Hazine yardımı hesabına konulan blokajı kaldırdı

 

 

 

ALINTI KAYNAK: https://t24.com.tr/haber/haber-turk-yazari-hdp-nin-kapatma-davasi-ve-hazine-yardiminin-kesilmesinin-bir-tokmak-olarak-kullanilmasinin-yanlis-oldugu-net-sekilde-goruldu,1097203

YORUM YAZ