HDP, Kılıçdaroğlu’nu desteklerse ilk turda alır

08.03.2023 - Çarşamba 15:40

Yöneylem Araştırma Direktörü Doç. Dr. Derya Kömürcü, HDP seçmeninin CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nu desteklemesi durumda seçimi muhalefetin ilk turda kazanabileceğini söyledi. Kömürcü, adaylık krizi ve çözümü öncesinde yapılan araştırmada, muhalefetin 5 puan önde olduğunu belirtti. 

TELE1 ekranlarında yayınlanan “Açıkça” programına Yöneylem Araştırma Direktörü Doç. Dr. Derya Kömürcü konuk oldu.

Kömürcü, son yaptıkları anket araştırmasının sonuçlarını paylaşarak, "Son 3-4 günde yaşananların gerisinde kalmış bir araştırma. 6 Mart itibarıyla yepyeni bir döneme geçtik. Ancak şu anda da yüzde yaklaşık 5 puanlık fark korunuyor" dedi. Millet İttifakı tarafından ortaya konulan tablonun bu farkın açılarak devam etme olasılığının olduğunu söyledi.

Önümüzdeki seçimin bir cumhurbaşkanlığı seçiminden ziyade bir rejim oylaması olduğunu ifade eden Kömürcü, “Bu rejimin devam etmemesini isteyenler yüzde 55 civarında bir çoğunluğu oluşturuyorlar. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı destekleyenler ise yüzde 35-40 aralığındaki banttalar aralarında da 10 puanlık bir kararsız seçmen grubu var” dedi.

ALINTI KAYNAK: https://t24.com.tr/haber/yoneylem-arastirma-direktoru-derya-komurcu-son-anketteki-farki-acikladi-hdp-kilicdaroglu-nu-desteklerse-ilk-turda-alir,1096765

YORUM YAZ