Hayıtbükü Nerede, Nasıl Gidilir? Hayıtbükü Nerede Kalınır, Plajı Kum Mu, Denizi Nasıl?

20.08.2023 - Pazar 23:47


Hayıtbükü Nerede, Nasıl Gidilir? Hayıtbükü Nerede Kalınır, Plajı Kum Mu, Denizi Nasıl?









Hayıtbükünü ile Ovabükü'nü birbirine bağlayan yol ise, 1 km kadardır. Diğer bir yol ise, Knidos yolu üzerinde yer alan Mesudiye manzarasının da görüldüğü düzlükten biraz ileride bulunan Mesudiye’ye sapan yoldur. Bu yol, virajlı ve sahile 6 km kadar mesafesi bulunan bir yol olup aynı zamanda Mesudiye’nin ilk yerleşim yerlerinden olan Damarası’ndan geçer.

Yol üzerinde göreceğiniz manzaralar çok güzeldir. Bu yol Knidos tarafından gelişte de kullanılır. Hayıtbükü’ne Palamutbkü’nden kıyı yolu üzerinden de ulaşabilirsiniz.

Hayıtbükü Nerede?

Hayıtbükü Koyu ve plajı Muğla ilinin Datça ilçesi sınırları içinde yer alır. Hayıtbükü Koyu, Datça merkezine yaklaşık olarak 20 km uzaklıkta yer alır. Denizi çok temiz ve berraktır. Bu özelliği nedeni ile de her yıl binlerce turist ağırlar. Hayıtbükü, yerli ve yabancı turistlerin uğrak noktaları arasında yer alıyor. Plajı ise tamamen kumlarla kaplıdır. Plajda ise yer yer çakıllar da vardır. 

Hayıtbükü'ne Nasıl Gidilir?

Hayıtbükü’ne doğru gitmek için, Reşadiye kavşağından Knidos yoluna doğru saptığınız zaman birkaç kilometre sonra Karaköy kavşağı karşınıza geliyor. Burada karşınıza çıkan tabelaları takip ederek sola saptığınız zaman yolunuza devam edebilirsiniz. Daha sonra 7-8 km sonra haritada görüldüğü şekilde yol ikiye ayrılıyor. 

Sizin sol taraftaki yola girmeniz gerekiyor. Çünkü diğer yol Knidos istikametine doğru gidiyor. Yokuşları geçerek ovaya geldiğiniz zaman da yol yine çatallaşıyor. Sol tarafa gittiğiniz zaman da Hayıtbükü sahiline kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Sağ tarafa doğru giderek biraz sonra da sola saparsanız Ovabükü sahiline ulaşırsınız. Hayıtbükü'ne ulaşmak isteyen kişilerin öncelikle Datça merkezine ulaşması gerekiyor.

Datçaya ise, karayolu, havayolu ya da denizyolu ile kolaylıkla ulaşım sağlayabilirsiniz. Hayırbükü'ne aynı zamanda karayolu ile ulaşım sağlayabilirsiniz. Datça'ya karayolu ile Marmaris üzerinden de gelebilirsiniz. Aynı zamanda Datça - Marmaris arası 70 km’dir. Bölgeye düzenli olarak minibüs ve otobüs seferleri de düzenleniyor. Aynı zamanda buradan kalkan seferleri tercih ederek de Hayıtbükü'ne rahatlıkla ulaşabilirsiniz.

Havayolu ile Datçaya gelecek olanlar için ise, Dalaman Havalimanı ile Datça arası 178 km’dir. 1 Haziran ve 15 Ekim tarihleri arasında tarifesiz seferler yapılarak karşılıklı olarak 4-6 kez yolcu transferi sağlanıyor. Datça ve Bodrum arasında ise düşük sezonda bile günde iki defa feribot seferleri düzenleniyor. Yaz aylarında ise günde karşılıklı olarak 4 feribot seferi düzenleniyor. Datça'ya deniz yolculuğu ise yaklaşık olarak 1,5 saat sürüyor.

Hayıtbükü Nerede, Nasıl Gidilir Hayıtbükü Nerede Kalınır, Plajı Kum Mu, Denizi NasılHayıtbükü Nerede Kalınır?

Hayıtbükü, yeşille mavinin harika bir görsellikle buluştuğu Mesudiye Köyünün üç güzel koyundan biridir. Datça merkeze 19 km uzaklıkta yer alan bu köy, günümüzde mahalle oldu. Rüzgarlara kapalı, çanak şeklinde bir koy olan Hayıtbükü'nün etrafı dağlarla çevrilidir. Bu bölgede en sıcak zamanda bile klima serinliğini andıran bir iklimi yaşanıyor.

Hayıtbükü'nün çevresinde güzel küçük pansiyonlar ve oteller bulunuyor. Bu bölgede isteyenler günlük olarak ev de kiralayabiliyor. Aynı zamanda Hayıtbükü'ne günübirlik gidip gezmek için gitmek isteyen kişiler, Datça merkezde bulunan otellerde de konaklamayı tercih edebiliyor. Datça merkezde her bütçeye uygun farklı otel çeşitleri hizmet veriyor. Datça'dan Hayıtbükü'ne toplu taşıma araçları ile kolaylıkla ulaşım sağlanabiliyor. 

Hayıtbükü Plajı Kum mu, Denizi Nasıl?

Hayıtbükü'nün plajı kum ve yer yer çakıldan oluşur. Bu nedenle bölgeye gelirken yanınızda bir deniz ayakkabısı getirmeniz iyi olabilir. Plajı oldukça küçük ve dardır. Onun için de bazen kalabalık olabiliyor. Hayıtbükü'nün denizi yavaş yavaş derinleştiği için genellikle çocuklu aileler ve yüzmeyi yeni öğrenen kişiler tarafından çok tercih ediyor. Bu koy, Datça'da bulunan pek çok koya göre su sıcaklığı daha yüksektir.

Hayıtbükü plajında yer alan şemsiye ve şezlonglar ise işletmelere aittir. Onun için çoğu zaman sabah erken saatlerde yer tutmak gerekebiliyor. Bazı işletmelerin kendine ait otoparkı bulunuyor. Aynı zamanda teknelerin durak noktası olan Hayıtbükü'nde kısa ve huzurlu yürüyüşler yapabilirsiniz. Buradan kalkan teknelere katılarak turlara katılarak doğanın güzelliklerini keşfe çıkabilirsiniz.



Badavut Plajı Nerede, Nasıl Gidilir? Badavut Plajı Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Badavut Plajı Nerede, Nasıl Gidilir? Badavut Plajı Hakkında Bilinmesi Gerekenler



ALINTI KAYNAK: https://www.cnnturk.com/seyahat/hayitbuku-nerede-nasil-gidilir-hayitbuku-nerede-kalinir-plaji-kum-mu-denizi-nasil

YORUM YAZ