Gündeme bomba gibi düşen iddia! Mansur Yavaş, gece yarısı kendisini arayan Akşener'e tavır mı takındı?

03.03.2023 - Cuma 13:22

Cumhurbaşkanı adaylığı gündemiyle dün akşam saatlerinde bir araya gelen 6'lı Masa kurmayları ortak isim konusunda uzlaşmaya varırken, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener toplantının ardından kurmaylarıyla durum değerlendirmesi yapmak üzere partisinin genel merkezine geçti.

Kulislerde dolaşan iddiaya göre; dünkü toplantıda Meral Akşener, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun ismini gündeme getirmiş ancak Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'tan bahsetmemiş. Bunu haber alan Yavaş'ın yakın çevresine "Beni boşu boşuna umutlandırdılar" diyerek tepki gösterdiği öne sürüldü.

Liderlerle yaptığı toplantının ardından parti merkezine geçen Akşener'in Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdiği; bu görüşmede Yavaş'ın konuşmayı kısa tutup teşekkür ederek telefon kapattığı, İmamoğlu'nun ise uzun bir konuşma yaptığı iddia edildi.

Toplantı sonrası İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener gece saatlerinde genel merkeze giderek kurmaylarıyla bir araya gelirken, 81 il başkanının Ankara'ya geleceği ve 4 Mart Cumartesi günü yapılması planlanan Genel İdare Kurulu (GİK) toplantısı ise bugüne alındı. Akşener, Genel İdare Kurulu'nun ardından saat 13.30 itibarıyla basın toplantısı düzenleyerek açıklamalarda bulunacak.

İYİ Parti lideri Akşener, toplantı öncesinde, "Bir yol ayrımındayız. Bu ateşten imtihanı parti iç mesele ya da yazıhane muhabbeti olarak görenlere seslenmek istiyorum, bunu herkes üzerine alsın: Bazen gerçek komutan olmak için apoletlerden vazgeçmek gerekir" demişti.

Meral Akşener Mansur Yavaş Politika Güncel Haberler

ALINTI KAYNAK: https://www.haberler.com/politika/gundeme-bomba-gibi-dusen-iddia-mansur-yavas-15671858-haberi/

YORUM YAZ