Gelecek Partisi, "Kılıçdaroğlu aday olursa ben de adayım" diyen Bülent Turan'ın cumhurbaşkanı adayı olması için imza topluyor

09.03.2023 - Perşembe 07:36

Gelecek Partisi Çanakkale İl Başkanı Vahap Özsüer, "Kılıçdaroğlu 2023'te cumhurbaşkanı adayı olsun ben de Çanakkale milletvekili Bülent Turan olarak cumhurbaşkanlığına adayım" diyen AKP'li Bülent Turan'ın aday olabilmesi için 100 bin imza kampanyası başlattı.

AKP'li Bülent Turan 2020 yılında, "Kılıçdaroğlu 2023'te cumhurbaşkanı adayı olsun ben de Çanakkale milletvekili Bülent Turan olarak cumhurbaşkanlığına adayım" demişti.

Kılıçdaroğlu'nun adaylığının netleşmesinden sonra Ahmet Davutoğlu önderliğindeki Gelecek Partisi'nden sürpriz bir hamle geldi.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Gelecek Partisi Çanakkale İl Başkanı Vahap Özsüer, Bülent Turan'ın aday olabilmesi için 100 bin imza kampanyası başlattıklarını duyurdu. Söz konusu imza kampanyasına ilk imza atan isim de Vahap Özsüer oldu.

Bülent Turan açıklama yaptı

Öte yandan 3 yıl önceki sözleri yeniden gündem olan Bülent Turan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "Bizim için en iyi aday hep Kemal Kılıçdaroğlu dedik. Kemal beyin adaylık sürecinde katkımız varsa ne mutlu bize! Bir ironiyi bile anlamayacak kadar 'siyasi kör' olanlara 4 ay önce neden adaylıktan çekildiğimizi gerekçeleriyle anlatmıştık. Yoksa; Güçlü Türkiye yolunda adayımız net. Bize sıradan, hatta öncesinde açıkladığımız bir ironi için 'aday olacak mısın?' diye soranlar, Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'adayımız partisiz cumhurbaşkanı olacak' dediğini duymadılar mı? Bırakın partisiz Cumhurbaşkanını, partili Cumhurbaşkanı, 5 partili yardımcı, 2 partili Belediye Başkanı da eklenmedi mi?" dedi.

ALINTI KAYNAK: https://t24.com.tr/haber/gelecek-partisi-kilicdaroglu-aday-olursa-ben-de-adayim-diyen-bulent-turan-in-cumhurbaskani-adayi-olmasi-icin-imza-topluyor,1096875

YORUM YAZ