FET'nn yeni yntemi deifre oldu: Hzr'n selam!

09.03.2023 - Perşembe 09:14

Hibir kutsal olmayan FET'nn rgtten kopanlarn itiraf olmasn nlemek iin bavurduu yeni yntem deifre oldu. FET'c avukatlar gzaltndaki yelerine 'Hzr'n selam' parolasyla rgt tarafndan gnderildiini belli ediyor. pheli sorguda FET'c olduundan emin olduu avukatn talimatlar dorultusunda ifade veriyor.

FET'nn gncel yaplanmas yakn takipte. rgt eleba Fetullah Glen'in 2018'deki talimatyla yeniden yaplanmaya geen FET'nn avukatlar yaplanmas deifre edildi. rgtten kopular nleyip itiraf olunmasn engelleyen FET'nn, rgt iltisakl avukatlarla yeni bir yap kurduu belirlendi. Antalya Cumhuriyet Basavcl'nca yrtlen soruturmada, rgtn 15 Temmuz'dan sonra rgt ierisinde faaliyet yrtenlerin bilgilerini toplad ve her bir kiiye FET ile iltisakl bir avukat zimmetlendii tespit edildi.

AVUKATA PAROLA

Gzaltna alnan FET'cye zimmetlenen avukatn kollukla irtibat kurarak ifade vermeden nce ynlendirdii, etkin pimanlktan faydalanmann nne getii belirlendi. FET'nn daha nce avukatla irtibat kurmam rgt yelerinin ifadelerine katlan avukatlarn rgt tarafndan ynlendirilen avukat olup olmadnn teyidi iin rgt yelerine parolalar verdii ortaya karld. Yeni afak'n haberine gre, FET'c avukatlar gzaltndaki rgt yelerine "Hzr'n selamyla" diyerek, rgt tarafndan gnderildiini belli ediyor.

PARA VE MEKTUP TAIYORLAR

FET'nn yine iltisakl avukatlar araclyla cezaevlerinde bulunan FET'clere rgtn belirledii tutarlarda "oda yardm" ad altnda para transferi yaptklar ortaya kt. rgtn cezaevindeki FET'clere "oda mektubu" diye adlandrlan rgtsel sohbet metinlerini ieren mektuplar ilettikleri de tespit edildi. Ayrca rgtn st ynetimi tarafndan gnderilen talimatlarn iletildii iltisakl avukatlarn, rgtsel faaliyetlerin srd kamu kurum ve kurularndaki i ve ilemlerinin takibini de salad belirlendi.

ALINTI HABER: https://www.star.com.tr/guncel/fetonun-yeni-yontemi-desifre-oldu-hizirin-selami-haber-1772206/

YORUM YAZ