Emniyet Amiri Nazmiye İzgin Milletvekili Adayı Oldu - Güncel

26.03.2023 - Pazar 04:05

Emekli Emniyet Amiri Nazmiye İzgin, 14 Mayıs günü yapılacak olan 28.dönem milletvekili seçimlerinde İYİ Parti'den İstanbul 3'üncü Bölge milletvekili aday adayı olduğunu duyurdu.

2018 yılında yapılan genel milletvekili seçimlerinde 3'üncü bölge 28'inci sıradan milletvekili adayı olduğunu,  bu yılda 28'inci dönemde de yine İSTANBUL 3 BÖLGEDEN MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYI olarak müracaatta bulunduğunu  belirten Nazmiye İzgin, "Ben kendimi Ülkemizin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK'ün aydınlık yolunda yürüyen, Tomris Hatun, Şerife Bacı, Kara Fatma'ların soyundan cesur bir TÜRK KADINI olarak tanımlıyorum .Cumhuriyetin bizlere verdiği kazanımların sonuna kadar savunucusu olacağım. SİL BAŞTAN ADALET, LİYAKAT, AHLAK, VİCDAN, EĞİTİM..Kısacası YENİDEN FABRİKA AYARLARIMIZA DÖNMEK İSTEDİĞİM için milletvekili olmak istiyorum." ifadelerini kullandı.

2015 yılında Emniyet teşkilatından kadrosuzluk sebebiyle emekli olduğunu, teşkilatta görevli ikende meslektaşlarının özlük ve sosyal hakları için etkin mücadele verdiğini, belirten Nazmiye İzgin, " İstanbul 3'üncü bölgede yaşayan seçmenlerin tevehcühü ile milletvekili seçilmem halinde, bölge halkının sorunlarının çözüme kavuşturulması ve aynı İçişleri Bakanlığı'nın çatısı altında halkın huzur ve güvenliğini sağlamak için eş değer görev yapan polis meslektaşlarımın da  Jandarma Astsubaylara verilen özlük ve sosyal haklardan faydalanması yani onlarla eşitlenmesi için tüm polislerin de tahsil farkı gözetilmeksizin 4200 ek göstergeye kavuşturulması için mecliste mücadele vereceğim.." ifadelerini kullandı.

" Ben, niye MİLLETVEKİLİ olmak istiyorum..! "

Nazmiye İzgin, bu sorunun cevabını şu açıklamaları Haber Müdürü Halis Kahraman'a yaparak dile getirdi :

"Ben kendimi Ülkemizin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK'ün aydınlık yolunda yürüyen, Tomris Hatun, Şerife Bacı, Kara Fatma'ların soyundan cesur bir TÜRK KADINI olarak tanımlıyorum .Cumhuriyetin bizlere verdiği kazanımların sonuna kadar savunucusu olacağım.

Beni tanımayanlar için kendimi tanıtmak istiyorum. 12.10.1967 tarihinde Uşak ilinde doğmuşum. Evli ve 2 çocuk annesi aynı zamanda 1 torunu olan Babaanneyim. 1986 yılında Malatya Polis Okulundan Polis Memuru olarak mezun olmam hitamı sırasıyla Muğla, Diyarbakır, Tekirdağ, Bursa, Sivas ili Zara ilçesi ve İstanbul'da İlçe Emniyet Müdür Vekilliği de dahil olmak üzere değişik birimlerde görev yaptım 15.07.2015 yılında kadrosuzluk sebebiyle emekli oldum.

Emekli olduktan sonra, evde konforlu alanımda oturup TV seyretmek yerine, ülkemin freni patlayan kamyon misali yokuş aşağıya gittiğini görünce elimi taşın altına koymam gerektiği düşüncesiyle 2017 yılında "Medeniyet Taşlarını Cesurlar Döşer "diyen Sayın Genel Başkanımız Meral AKŞENER in kurduğu İYİ PARTİ de yer aldım.2018 yılında yapılan genel milletvekili seçimlerinde 3'üncü bölge 28'inci sıradan milletvekili adayı oldum.İki dönem Buğra Kavuncu Başkanlığındaki İstanbul il yönetim kurulu'nda Bağımlıla Mücadele Komisyon Başkanı  görevinin yanı sıra Kadın Politikaları, Toplumsal Politikalar, Milli Güvenlik Komisyonu , STK Komisyonu ve Protokol Organizasyon Komisyonlarında yer aldım . Bu yılda 28'inci dönemde de yine İSTANBUL 3 BÖLGEDEN MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYI olarak müracaatta bulundum.

İYİ PARTİ'ye girdiğim andan itibaren yıllardır onur ve gururla görev yaparak emekli olduğum cefakar ve vefakar olduğu kadar sahipsiz Emniyet Teşkilatımızın sorunlarını her platformda dile getirdim. Özellikle hepimizi derinden etkileyen Polis intiharları ve çalışma şartlarının iyileştirilmesi için Milletvekilimiz Sn. Hayrettin NUHOĞLU ile birlikte çalışarak önergeler verilmesini sağladım. Bana göre, Polis intiharları çok önem arzetmektedir. Normal bir intihar olarak geçiştirilemez çünkü Polis toplumun huzur, asayiş ve güveninin teminatı ise; Polisin intiharı demek huzurun,güvenliğin ve toplumun intiharıdır. Nitekim geldiğimiz sonuçta aynen budur.

Bu bağlamda, İstanbul ilinde Emekli meslektaşlarımızı her platformda canhıraş temsil eden İmdat Sami ÇİFTÇİ, Ergün AKKAYA,Hasan PİŞKİN arkadaşlarım öncülüğünde Ankara Anıtkabir'e giderek basın açıklaması yaptık ..Yine Ankara Ulus meydanında polislerin 3600 ek gösterge talebi ve polis intiharlarına son verilmesi temalı basın açıklamaları yaptık, Ayrıca Antalya Emekli Polisler Platformu kurucusu olan Kıymetli meslektaşım Emekli Polis Memuru Erdinç EMECAN'ın sorunlarımızı ilk kez TBMM çatısı altında dile getirebilmesi için çalışmalar yaparak İYİ PARTİ grup toplantısına davet edilmesini ve sorunlarımızı anlatmasına önderlik yaptım.Tüm bu çalışmalarımızda amacımızım 3600 ek göstergenin bile yeterli olmayacağı, aynı İçişleri Bakanlığına bağlı Jandarma ile eşitlenmesi yani tüm polislerin tahsil farkı gözetilmeksizin 4200 ek gösterge alması gerektiğini dile getirdim.

Yıllarca yurdun her köşesinde can siper görev yaptıktan sonra emekli olunca  hakkettiği maddi ve manevi itibarı asla görmeyen polis emeklisi arkadaşlarımın mağduriyetlerini gidermek, özellikle tahsillerinden dolayı ek göstergeden faydalanmayan yaklaşık 84.000 meslektaşımın haklarını alması gerektiğine, kurşunun tahsil sormadığına inanıyorum.

Yine yılların tecrübesine sahip olan Emekli meslektaşlarımın kimliklerinin Özel Güvenlik Kartı yerine kullanılabilmesi için ve de DEDEKTİFLİK bürosu açabilmeleri için gerekli yasal düzenlemelerin yapılması hususlarının takipçisi olacağımın  da bilinmesini isterim.

Bireysel bir meslek olmayıp ailesiyle birlikte her türlü cefanın çekilerek yapılan ve siyasi erkin elinde oyuncak olan Emniyet Teşkilatımızın layık olduğu değeri bulabilmesi için elimden gelen çalışmaları yapmaya devam edeceğim.

Peki ben niye MİLLETVEKİLİ olmak istiyorum.

SİL BAŞTAN ADALET, LİYAKAT, AHLAK, VİCDAN, EĞİTİM....Kısacası YENİDEN FABRİKA AYARLARIMIZA DÖNMEK İSTEDİĞİM için milletvekili olmak istiyorum."

 

ÖZEL HABER-**HALİS KAHRAMAN

 

ALINTI HABER: https://www.turkiyehaberajansi.com/emniyet-amiri-nazmiye-izgin-miletvekili-adayi-oldu/125094/

YORUM YAZ