Ekşi Sözlük'e yeniden erişim engeli

03.03.2023 - Cuma 14:15

Türkiye'nin önde gelen bilgi alış verişi platformlarından olarak gösterilen Ekşi Sözlük'e getirilen erişim engeli önce kaldırıldı, daha sonra yeniden getirildi.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından erişime kapatılan sosyal medya platformu Ekşi Sözlük'ün yaptığı itirazı kabul eden Ankara 4. Sulh Ceza Hakimliği erişim engelinin kalkması gerektiğini belirtmişti. Ancak BTK bu karara yeniden itiraz etti ve yasak yeniden hayata geçirildi.

"HUKUKA İNANMAYA DEVAM EDECEĞİZ" DENMİŞTİ

Ekşi Sözlük'ten yapılan açıklamada, "Yaptığımız itiraz Ankara 4. Sulh Ceza Hakimliği'nce kabul edildi ve erişim engelinin kaldırılmasına karar verildi. Kararın uygulanması için yetkililerle iletişime geçiyoruz. Hukuka inanmaya devam edeceğiz" denildi.

Konu ile ilgili açıklama yapan Ekşi Sözlük CEO'su Başak Purut da, mahkeme tarafından platforma erişim engelinin kaldırıldığını bildirdi. Purut, ilgili mahkeme kararını da kendi sosyal medya hesabından paylaştı.

KAMU DÜZENİNİN KORUNMASI İÇİN DENİLMİŞTİ

Ekşi Sözlük'e 21 Şubat'ta erişim engeli getirilmişti. Siteye erişim, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu kararıyla engellenmişti. İlk günlerde Sözlük yetkilileri BTK'ye ulaşmak için çabaladıklarını ancak dönüş alamadıklarını belirten açıklamalar yapmışlar, daha sonrasında avukatlarının Ankara'ya giderek Kurum ile görüştüğünü belirtmişlerdi.

Erişim engeli kararının, milli güvenlik ve kamu düzeninin korunması gerekçesiyle alındığı açıklanmıştı.

ENGEL ÖNCE KALKTI SONRA YENİDEN KONULDU

Bütün bunların sonrasında Bilgi Teknolojileri Kurumu, mahkemenin "erişim engelini kaldırma" kararına itiraz etti. Bu karar 5. Sulh Ceza Hakimliğince kabul edilerek, BTK’nın erişim engeli kararını onayladı. Böylece Ekşi Sözlük’e yeniden erişim engeli getirilmiş oldu.


ALINTI KAYNAK: https://www.haberturk.com/mahkemeden-eksi-sozluk-karari-3570361-teknoloji

YORUM YAZ