Ekrem Çulfa, 'Süper Kahramanlar Bile Terapiye İhtiyaç Duyar' - Sağlık

17.05.2023 - Çarşamba 13:33

Uluslararası Psikoloji ve Eğitim Bilimleri Federasyonu ve Uluslararası Psikologlar Derneği Üsküdar Temsilciğinde bir araya gelen psikologlar, 10 Mayıs Dünya Psikologlar Gününü kutladı.  

Psikologların, sorunların çözümünde yol göstererek, kişilerin içinden çıkamadığı durumların çözüme kavuşmasını sağladığını ve ruh sağlığının iyileştirilmesi ve korunmasında önemli bir role sahip olduğunu belirten, Uluslararası Psikologlar Derneği Eğitim Birimi hocalarından ve MyLife Danışmanlık ve Koçluk Merkezleri Müdürü Prof. Dr. Ekrem Çulfa, “Süper kahramanlar bile terapiye ihtiyaç duyar” dedi.

Psikologlar Günü’nün, ilk kez 10 Mayıs 2008 tarihinde kutlanmaya başladığını ifade eden Prof. Dr. Ekrem Çulfa, “Psikoloji; insan davranışlarıyla ilgilenen bilim dalı olarak 1879 yılında Wilhelm Wundt tarafından ilk psikoloji laboratuvarı açılarak felsefeden ayrılmış ve ortaya çıkmıştır. 10 Mayıs Psikologlar Günü, kamuda görev alan psikologların daha iyi bir çalışma alanına kavuşması, ekonomik haklarına ulaşması ve bir meslek yasasına tabi tutulması istemiyle kutlanmaya başlandı. Bu bağlamda; psikoloji biliminin tüm uzmanlık alanlarını kapsayacak, sadece psikologların meslek haklarını değil psikoloji öğrencilerinin ve psikolojik hizmet alan bireylerin de haklarını gözetecek bir meslek yasası çatısı altında psikolojik hizmet sunmayı kutlayabileceğimiz 10 Mayıs’lar diler, meslek etiğinden ödün vermeden hizmet vermekte olan tüm psikologların emeklerini kutlarım.” Dedi.

“PSİKOLOGLAR, RUH SAĞLIĞININ KORUYUCUSUDUR”

Prof. Dr. Ekrem Çulfa, psikologların ruh sağlığının koruyucusu olduğunu belirterek,
“İçinizde var olan sıkıntıları, çözemediğiniz duyguları, çözümleyemediğiniz olayları birlikte değerlendirirsiniz. Yol bulurken sizin birçok kaçırdığınız görmediğiniz durumları da fark etmenizde yanınızdadır. İnsan kendini bazen duymak ve bazen de duyurmak istemez. Oysaki içte tutulan birçok ses, söz zamanla ağır gelir. İşte bu noktada profesyonel bir destek; büyük bir adım atmada ve insanın çevresine detaylı ve gören gözlerle bakmasında yardımcıdır. Bu şekilde olduğu zaman birikmeyen sıkıntılar, sürekli sorun olarak kalmayan ve çözüme ulaşan durumlar kişinin hem kendini, hem etrafını daha fazla rahatlatır. Psikolog, sıkışmış çözümsüzlüğü açmaya yardımcı olandır. Düğüm düğüm birbirine giren ilişkilerin çözülmesinde, çözüme ulaşmasında yol göstericidir. Dolayısıyla kişinin ruh sağlığının düzgün olmasıyla birlikte, bu durum topluma da sirayet edeceğinden psikolog sadece kişiyi değil, aynı zamanda toplumu da rahatlatan, çözüme ulaştırandır” şeklinde konuştu.

ALINTI KAYNAK: https://www.turkiyehaberajansi.com/ekrem-culfa-super-kahramanlar-bile-terapiye-ihtiyac-duyar/125477/

YORUM YAZ