Domates çiğ mi yenmeli pişmiş mi?| HT Gastro

17.08.2023 - Perşembe 09:35

7

Soğan ve sarımsak

Soğanı ve sarımsağı ne kadar çok ve küçük doğrayıp hatta ezerseniz, içlerindeki allisin adı verilen besinin salgılanmasına o kadar yardımcı olursunuz. Allisin, hastalıklara karşı koruyucu bir bileşiktir. Ayrıca her ikisinde de çok yüksek miktarda demir, çinko ve kükürt bulunur.

8

Fasulye, barbunya ve tahıllar

Sindirimi zor olan tahıl ve fasulyenin içindeki bileşikler mide ve bağırsaklarda sıkıntıya neden oluyor. Yemeden önce ıslatmak, fasulye ve tahıllardaki bu bileşikleri azaltır. Ayrıca ıslandıklarında içlerindeki minerallerin emilimi de kolaylaşır. Fasulyeyi ıslatmak için ılık su kullanırsanız demir, çinko gibi minerallerin salınmasına yardımcı olursunuz. Barbunyayı ise kaynatmak gerekiyor.

9

Yeşil meyve ve sebzeler

Yeşil olan tüm meyve ve sebzeler çiğ tüketilmelidir. Brüksel lahanası, avokado, ıspanak başta olmak üzere tüm yeşilliklerde ısıya duyarlı besinler bulunur. Bu bitkileri pişirdiğimizde C vitamini, folat, B1, B5 vitaminlerinin azalmasına neden oluyoruz. Ispanağın yemeğini yapmak yerine salataya doğrarsanız, 3 katı daha fazla C vitamini alabilirsiniz.

Şurada Paylaş!

REKLAM advertisement3ndparty

ALINTI KAYNAK: https://www.haberturk.com/htgastro/lezzetli-hatlar/domates-cig-mi-yenmeli-pismis-mi-3614162

YORUM YAZ