Cumhur ttifak geniliyor mu? ''3-4 partiyle olumlu sre var''

10.03.2023 - Cuma 15:50

BBP Genel Bakan Mustafa Destici, katld bir televizyon programnda gndeme ilikin sorular cevaplad.

"Yeni bir tartma da HDP ekseninde balad. HDP ile grebilirler ama tekliflerini masaya getiremezler ifadesi de var. Bu anlamda 6'l koalisyonun ierisinde yeni bir atlak m olur? st ynetimde deil ama tabanda nasl karlk bulur?" sorusuna cevap veren Mustafa Destici, Y Parti'nin HDP konusunda tutarsz davrandn belirterek, 6'l masada yeni krizler yaanabileceini ifade etti.

Destici'nin konumasndan ne kanlar u ekilde:

"Y PART HDP KONUSUNDA TUTARSIZ DAVRANIYOR"

"Y Parti'de orada bir tutarszlk. Bir yandan HDP eittir PKK daha sonra da diyeceksiniz ki, bir yandan da HDP ile grlebilir ama masaya teklifleri getirilemez. Zaten aklanan metinlerin ierisinde HDP'nin talepleri var. Kayyumlarn alnp belediyelerin HDP'ye verilecei zaten akladklar metinlerde yer alyor. HDP'nin siyasi taleplerinin birou zaten Altl Masa tarafndan aklanan metinlerde var. Kimi kandryorlar. Biz bunlar vatandamza anlatmaya devam edeceiz. Daha youn bir ekilde yapacaz. Gerekirse btn Anadolu'yu gezip anlatacaz. Bu gerekleri anlatacaz. Bu bir vatan, devlet meselesi. Devletin bekas meselesidir.

"DEMRTA BANA MEKTUP YAZABLR M?"

Dier taraftan Selahattin Demirta, Meral Akener'e mektup yazyor. Bana yazabilir mi? nk bizim duruumuzu biliyor. Ona yazyorsa, demek ki ona yazabilecek kadar bir yaknlk hissediyor. Buradan bakmak gerekir diye dnyorum. Nasl daha nce kahvaltya gitmek istiyorum demise imdi de mektup yazyor.

Bir mektup kime yazlr, bir midiniz varsa, yaknlk duyuyorsanz kar tarafn buna karlk verebileceini ya da bundan etkilenebileceini dnyorsanz o mektubu yazarsnz ya da kahvaltya geleceim dersiniz. Orada yle bir ak kap gryorlar. Biz de bunu gremezler. Bu yzden bize ne kahvalt teklif edebilirler ya da mektup yazma hadsizliini yapabilirler. Y Parti, HDP konusunda tutarsz davranyor.

"6'LI MASA'DA KRZ BTMEZ"

O masada kriz bitmez. ki ynl bitmez. nmzdeki gnlerde bakanlklar bllecek, milletvekillii pazarl yaplacak. Brokratik kadrolar bllecek. Paylamlar yaplacak. Burada yeni kavgalar ktn greceiz.

CUMHUR TTFAKI GENLYOR MU?

3-4 partiyle olumlu sre var. Cumhur ttifak ilkeler ittifakdr, bunu daraltamayz"

ALINTI KAYNAK: https://www.star.com.tr/politika/cumhur-ittifaki-genisliyor-mu-3-4-partiyle-olumlu-surec-var-haber-1772455/

YORUM YAZ