'Çöken Ekonominin Faturası Millete Ödettiriliyor' - Siyaset

20.07.2023 - Perşembe 15:45

Asrın vergi ve zam yağmuru, ek MTV zammı ile doğalgazda ve akaryakıtta ÖTV'ye yapılan artışların ardından tepkiler çığ gibi büyüyor…

A’dan Z’ye her şeyin fiyatının artmaya devam ettiğini, mutfaktaki yangının aileleri tehdit ettiğini, zam ve vergi yağmurunun güncel bir olay haline getirildiğini ifade eden Adalet Birlik Partisi Genel Başkanı İrfan Uzun, “AKP iktidarı ülke ekonomisini iflas ettirdi. Çöken ekonominin ve batırılan ülkenin faturası millete ödetiliyor. Bunlar iyi günlerimiz, bundan daha iyi günümüz olmayacak, her günümüz daha kötü olacak.” dedi.  

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, seçim vaatlerinin hiçbirini tutmadığını ve sanki başka bir yönetimden ülkeyi devir almış, yeni bir hükümet gibi davrandığını ifade eden AB Parti Genel Başkanı İrfan Uzun, “22 yıldır memleketi yönetiyor ve yaşanan sorunların kaynağının kendileri değilmiş gibi millete sorunları çözme vaadi veriyor. Seçimden önce -Doğalgaz memleketi- olduğumuzu anlattılar. Erdoğan, konutların doğalgaz tüketimini bir ay boyunca ücretsiz hale getirdiğini, aylık 25 metreküplük kullanımdan da bir yıl ücret alınmayacağını açıkladı. Bir aylık doğalgaz faturası karşılandı ama TÜİK raporlarına göre –ücretsiz- gözüken doğalgazın parası, emeklinin ve memurun maaş hesabına yansıdı ve cebinden çıktı. –Propaganda amaçlı, verilen vaatlerle milletin oyunu toplayan siyasi irade, millete ödül olarak; asrın vergi ve zam yağmurunu, ek MTV zammını, doğalgazda ve akaryakıtta ÖTV zammını verdi.” Diye konuştu.

“TARİHİN EN DERİN EKONOMİK VE SİYASAL KRİZİ”

Ülkenin siyaseten ve ekonomik olarak iflas ettirildiğini ve hükümetin düzeltme kabiliyetinin de olmadığını kaydeden AB Parti Genel Başkanı İrfan Uzun, “Türkiye, tarihinin en derin ekonomik ve siyasal krizlerinden birini yaşıyor. İktidarın yanlış tercih ve ekonomi politikaları geniş kesimler açısından ekonomik bir krize dönüştü. Hükümet saltanat içinde yaşayıp saraylarından lükslerinden en ufak bir kısma dahi yapmıyor. AKP iktidarı ülke ekonomisini iflas ettirdi. Çöken ekonominin ve batırılan ülkenin faturası millete ödetiliyor. Vergi ve temel tüketim ürünlerine zam üstüne zam uygulanıyor. Mutfak, çarşı, Pazar alev alev yanıyor.  Pazardan aldığımız bir şeyi ikinci kez aynı fiyata almak mümkün değil.  14 Mayıs'ta Sandığa gittiğimizde benzin 21.14 TL idi. Bugün 35.90 TL oldu. İki aylık artışın oranı yüzde 70.Seçimlerden bu zamana kadar benzine yüzde 70 zam geldi.
15 Temmuz gecesi ise, Benzinde uygulanan ÖTV oranı 2.52 TL den 7.52 TL'ye motorinde 2.05 TL den 7,05 TL'ye ve LPG 1.75 TL den 5.77 TL'ye yükseldi. Geçtiğimiz hafta yapılan Katma Değer Vergisi (KDV) düzenlemesiyle birlikte doğalgazdaki KDV oranı yüzde 20’ye çıkarılmıştı. Şimdi de ÖTV’sine zam yapıldı. Genel ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde verilen vaatler tutulmadı ve vatandaşlar kandırıldı. Bütün bu vergiler, zamlar AKP iktidarının ülke ekonomisini iflas ettirdiğinin göstergesidir. “ Sözlerine yer verdi.

“EMEKLİ AÇLIĞA TERK EDİLDİ”

Milletin seçim öncesi verilen sözlerle kandırıldığına dikkat çeken AB Parti Genel Başkanı İrfan Uzun, “Verilerinin gerçekçi olmadığı yönünde şiddetle eleştirilen Türkiye İstatistik Kurumu’nun haziran ayı enflasyon masalı ile emeklilerin ve memurların maaşları belirlendi. TÜİK’in uydurma enflasyon rakamları sayesinde özellikle emeklilerimizin duygularıyla oynandı. Yaklaşık 2 milyon dul yetim maaşı alan, 7 milyon esnaf ve İşçi emeklisi olmak üzere 9 milyon SGK emeklisi 7500 TL maaşla açlığa terk edildi. Vergisini, primini ödeyip, çalıştığı dönemde ülkeyi yaşatan emekliye zulüm ediliyor! Verilere göre2023 Haziran ayında açlık sınırı 10 bin 373 TL'ye, yoksulluk sınırı 33 bin 788 TL'ye yükseldi. Oturulabilir 2+1 evin en düşük kirası 10000TL oldu. Fakat 9 milyon emekli 7500 TL maaşla açlığa terk edildi. Açlık sınırından yüzde 26 daha az maaş zulümdür. Tüm en düşük maaşlar yoksulluk sınırının üstünde olmalıdır. Hiçbir kimse en düşük yaşam hakkı olan yoksulluk sınırının altında yaşamaya zorlanamaz.” Diye konuştu.

ALINTI KAYNAK: https://www.turkiyehaberajansi.com/coken-ekonominin-faturasi-millete-odettiriliyor/126004/

YORUM YAZ