Çocukla yola çıkmanın incelikleri... - Seyahat Haberleri

09.03.2023 - Perşembe 10:59

class="cf">

Çocukla yola çıkmanın incelikleri...

Gezerken öğrensin: Kitaplar

Hem çocuğun ilgi duyduğu hem de gezeceğiniz yerlerle ilgili bilgiler ve hikâyeler içeren, yaşına uygun kitaplar gezilerde çok faydalı olur. Ayrıca Liseye Geçiş Sınavı’na girecek çocuklar motivasyonlarını kaybetmemeleri için yanlarına test kitabı alabilir. Erdoğan Gümüş “Bir yaşam tarzı ve hayat felsefesi açısından sadece küçükler için değil, büyüklere dersler veren içeriğiyle çocuklarınızın tatildeyken elinden düşüremeyeceği klasiklerden uyarlamalar seçebilirsiniz. 15-30 lira aralığında çok seçenek var” diyor. Ayrıca boyamayı seven çocuklar için mandala kitabı da iyi bir alternatif. Mor Elma’nın hayvanlar ve desenler mandalası 65 lira. Melis Çalapkulu “Sevdiği bir kahramanın çizgi romanını yanınıza alabilirsiniz” diyor ve Marmara Çizgi’nin ‘Muhteşem Örümcek Adam’ romanını öneriyor; 42 lira.

Çocukla yola çıkmanın incelikleri...

Eğlence hep yanınızda: Oyunlar

class="cf">

Canan Demiray mıknatıslı bebek giydirme oyununu öneriyor: “Rahat taşınabilir kutusuyla da oldukça pratik. Fiyatı 800- 900 lira arasında. ‘Tahmin Et Bakalım’ oyunu da 6 yaş ve üzeri, yaşları birbirine yakın iki çocuklu aileler için kurgulanmış tahmin etme kutu oyunu… Basit ruhlu ama hayal etmeye yönelten harika bir oyun. Fiyatı 160-180 lira.”

Çocukla yola çıkmanın incelikleri...

Kâğıt-kalem derdine son: Çizim Tableti

Yolculukta resim yapmayı seven çocukların hoşuna gidecek tabletler, çocuğunuzun vazgeçilmezi olabilir. Hem yolda sarsıntı olduğunda kalemleri yerlerden toplamanıza engel olacak hem de kâğıt-kalem israfını engelleyecek bu panoların renkli dijital ekranlarıyla rengârenk resimler yapmak mümkün. Wicue 12 Panda LCD çizim tableti, 499 lira.

Çocukla yola çıkmanın incelikleri...

Anılarını ölümsüzleştirsin: Fotoğraf makinesi

class="cf">

Çocukların özgün bakış açılarıyla gezi anılarını biriktirmesi için küçük, basit bir dijital makine ya da fotoğraf çekme özelliği olan bir telefon tam bir keşif aracı olur. İlginç şeylerin fotoğrafını çekip sonra bunlarla ilgili bilgi toplamak, içindeki kâşifi ortaya çıkarmanın en güzel yollarından biri. Sony Cyber-shot DSC-W800, 5.160 lira.

Çocukla yola çıkmanın incelikleri...

Video da izleyebilir…: Tablet

Her ne kadar çocuklar daha çok oyun oynasa da seyahatte boş zamanlarını değerlendirmek üzere video seyretmek, e-kitap okumak için birebir. Canan Demiray “İnternet yokken kullanmak üzere tabletin hafızasına videoları ve oyunları önceden kaydetmeyi unutmayın” diyor. Samsung Galaxy Tab 3 Lite T113 8GB 7’’ Tablet, 2.999 lira.

Çocukla yola çıkmanın incelikleri...

Terlemesin, üşütmesin: İçlikler

class="cf">

Havalar soğuk; kar tatili yapacakların olmazsa olmazlarından biri içlikler. Soğukta uzun süre kalmayı sağlayan, kar kıyafetleri içine giyilen alt ve üst termal içliklerin ince ve hafif olanlarını seçin. Sadece kayakta değil, kışın yürüyüşlü tatillerde de valizin vazgeçilmezlerinden. WEDZE çocuk alt içlik 110- üst içlik 245 lira.

Çocukla yola çıkmanın incelikleri...

Tencere peşinde koşmayın: Buharlı pişirici

Bu öneri bebekleriyle seyahat edeceklere… Mutlu Tönbekici “Bunun kadar hayat kurtarıcı bir şey bilmiyorum! Seyahat eden annelerdenseniz benim gibi bunu daima yanınızda taşıyabilirsiniz. Böylece otellerin mutfaklarına dadanmak, onların dev tencerelerinde iki tane patates-havuç pişirmek zorunda kalmıyorsunuz” diyor. Philips Avent Wasabi, 3.699 lira.

Çocukla yola çıkmanın incelikleri...

Bileğindeki güvenlik: Akıllı Saat

class="cf">

Tatillerde biraz daha bağımsızlık isteyen çocuğun güvenliği için akıllı saatinin bileğinde olmasını önemsiyorum. Okuldayken takmasına izin verilmese de seyahatler ve tatiller için uygun fiyatlı bir tane edinmekte fayda var. Telefon taşıyacak yaşa gelse de bilekteki normal saat görünümüyle daha güvenilir. Dijikid 4.5G Akıllı çocuk Takip Saati, 2.300 lira.

Çocukla yola çıkmanın incelikleri...

Acil durumlar için: Sağlık seti

İstemeyiz ama çocuklarımızın tatilde ya da yolda rahatsızlanma olasılığı da aklımızda olmalı... Ateşölçer, doktorunuzun önerdiği ateş düşürücü ilaçlar, yara bandı, basit yanık ya da soğuğa karşı kullanılabilecek nemlendirici kremler yine valizinizin bir kenarında olmalı. Dr. Plus İlk Yardım Çantası Yolculuk MiniKit, 43 lira.

Çocukla yola çıkmanın incelikleri...

Kışın da ihtiyaç: Güneş koruyucu

class="cf">

Açık havadaysak kışın da ailece cildimizi korumalıyız. Özellikle kayak tatiline gidecek olanlar için özel güneş kremleri unutulmamalı. İpek Evci “Kış güneşi çok tehlikeli ve yakıcı olabiliyor” diyor. Melis Çalapkulu da Sebamed’in çocuklar için olan kremini öneriyor. Sebamed Sun 50 Spf bebek güneş kremi 75 ml, 165 lira.

ALINTI KAYNAK: https://www.hurriyet.com.tr/seyahat/cocuk-42210958

YORUM YAZ