Berlin Film Festivali’nde Altın Ayı’nın sahibi Fransız belgesel filmi ”Sur L’Adamant” oldu

27.02.2023 - Pazartesi 10:32

Abone ol

Altın Ayı Onur Ödülü’nün sahibi bu yıl yönetmen Steven Spielberg oldu. 73’üncü Berlin Film Festivali’nde en iyi film dalında “Altın Ayı” ödülünün sahibi Fransız yönetmen Nicolas Philibert’in “Sur L’Adamant” isimli belgesel filmi oldu.

Deadline’da yer alan habere göre, 73’üncü Berlin Film Festivali’nde (Berlinale) Altın Ayı ödülü bir belgesel filmine gitti. Nicolas Philibert’in “Sur L’Adamant” isimli filmi, Paris’te bir ruh sağlığı kliniğinde günlük yaşamı konu ediyor.

Berlin Film Festivali’nin jüri başkanlığını bu yıl ABD’li oyuncu Kristen Stewart yaptı. Jüri üyeleri arasında İranlı Fransız oyuncu Golshifteh Farahani, Alman yönetmen Valeska Grisebach, Romanyalı yönemen Radu Jude, ABD’li kast direktörü ve yapımcı Francine Maisler, İspanyo yönetmen Carla Simon ve Hong Kong’lu yönetmen Johnie To yer aldı.

Ödüllerde cinsiyet ayrımı yok

Berlinale’de Altın Ayı dışında bu yıl verilen ödüller şöyle: 

Ödüllerde cinsiyet ayrımına 2021 yılında son veren Berlinale’de en İyi Başrol Oyuncu dalında “Gümüş Ayı” ödülünün sahibi 20.000 Species of Bees filmiyle Sofia Otero oldu. En iyi yönetmen ödülünü ise “Le Grand Chariot” ile Fransız yönetmen Philippe Garrel aldı. Jüri Büyük Ödülü’nün sahibi ise “Roter Himmel” filmi ile Christian Petzold oldu.

En iyi belgesel dalında 40 bin euroluk ödülü Meksika’da bir dağ köyündeki hayatı anlatan Tatiana Huezo’nun yönetmenliğin yaptığı ”The Echo” aldı.

Bono ve Steven Spielberg

Altın Ayı Onur Ödülü’nün sahibi ise bu yıl yönetmen Steven Spielberg oldu. Spielberg’e onur ödülünü U2 solisti Bono takdim etti. 

ALINTI KAYNAK: https://www.muhalif.com.tr/haber/berlin-film-festivalinde-altin-ayinin-sahibi-fransiz-belgesel-filmi-sur-ladamant-oldu-115257

YORUM YAZ