Ben De TDK Doğru Yazılışı... Ben De Mi, Bende Mi Nasıl Yazılır?

17.03.2023 - Cuma 06:24

Ben De TDK Doğru Yazılışı... Ben De Mi, Bende Mi Nasıl Yazılır?

Metin belgelerindeki akışı korumak için en çok tekrar edilen ben de kelimesi doğru yazımı konusunda en çok hata yapılan kelimeler arasında yer alıyor. Ben de kelimesinin anlam bakımından da yazılışı farklılık gösterebiliyor. 

Ben de TDK Doğru Yazılışı

Ben de kelimesinin TDK verilerine göre doğru yazım şekli ben de şeklindedir. Ayrı olarak yazılması gerekiyor. Birleşik olarak yazılan kelime yanlış olarak kabul ediliyor. Bende şeklindeki yazımı yanlış olarak biliniyor.

Düzenli ve akıcı bir metin hazırlamak için kelimelerin doğru anlamında ve doğru yazım şeklinde kullanılması önemlidir. Bu yüzden ben de kelimesi de ayrı olarak yazılmalıdır. En sık kullanılan kelimeler arasında olduğu için içinde bulunduğu metnin anlamını da değiştirebilir. Bu yüzden yazımında hata yapılmamasına dikkat edilmeli. 

Ben de mi, Bende mi Nasıl Yazılır?

Bende mi kelimesinin doğru yazımı ben de mi şeklindedir. Ayrı olarak yazılan şekli doğrudur. Dahi anlamını taşıyan ekler ayrı olarak yazılıyor. TDK verilerinde de geçen bu kural tam anlamıyla uygulanması gerekiyor. Aksi durumlarda cümle bütünlüğü sağlanamaz ve anlam kayması ortaya çıkabilir. Kısacası bende değil, ben de olarak yazılmalıdır. Buna benzer kelimelerinde dahi anlamı taşıyan ekleri ayrı yazılmalıdır. Bitişik yazıldığında anlam değişikliği ortaya çıkabilir.

Her Biri Nasıl Yazılır? Her Biri TDK Doğru Yazılışı... Herbiri Mi Her Biri Mi?

Her Biri Nasıl Yazılır? Her Biri TDK Doğru Yazılışı... Herbiri Mi Her Biri Mi?

ALINTI KAYNAK: https://www.cnnturk.com/kultur-sanat/ben-de-tdk-dogru-yazilisi-ben-de-mi-bende-mi-nasil-yazilir

YORUM YAZ