Bakan Özer’den NATO çadır kenti ziyareti

22.03.2023 - Çarşamba 07:14

class="medyanet-inline-adv">

Bakan Özer, 100 bin metrekarelik alanın tasfiyesi 8 günde yapılarak inşaata hazır hale getirilen NATO Çadır Kenti'nin kurulduğu alanı ziyaret etti. Bakanlık olarak deprem bölgesinde hayatın eğitim ile normalleştirileceği inancıyla çalışmalarını yoğun olarak devam ettirdiklerini söyleyen Özer, şöyle devam etti:

"Depremin ilk gününden itibaren bölgede on ilimizde çadırları, konteynerleri, prefabrik okullarımızı tüm öğrencilerimizin hizmetine sunduk, sunmaya devam ediyoruz. Eğitim öğretimin başlamasına bakılmaksızın öğrencilerin bu travmalı ortamdan kurtulup normal bir şekilde öğretmenleriyle ilişkilerini ve psikolojik sağlamlıklarını güçlendirmek için bu süreci her geçen gün kapasiteyi arttırarak devam ettik. Bu süreçteki kapasite artırımdaki en önemli paydaşımız Milli Savunma Bakanlığımız. Millî Savunma Bakanlığımız, ilk günden itibaren bölgede Mehmetçik okulları adıyla yaklaşık 240 tane çadırımızı, konteynerimizi öğrencilerimizin hizmetine sundu. Bu vesileyle Millî Savunma Bakanımız Sayın Hulusi Akar'a, Kuvvet Komutanlarımıza, Genelkurmay Başkanımıza, 2. Ordu Komutanımıza, sürece katkı veren tüm çalışanlara şükranlarımızı sunuyorum."

class="medyanet-inline-adv">

SINAVA HAZIRLIK İÇİN ORTAK ALAN
Mehmetçik okullarının da yer alacağı bu çadır kentte incelemelerde bulunduğunu ifade eden Bakan Özer, NATO Çadır Kent'inin Hatay, Antakya ve İskenderun olmak üzere buradaki öğrenci ve öğretmenlerin konaklama kapasitesi olan ve sadece buradaki öğrencilerin LGS ve YKS'ye hazırlanmasında eğitim kampı olarak kullanabilecekleri bir tesis olduğunu söyledi.  Özer, "Her türlü lojistik desteği olan, kütüphanesi olan, yeme ve içmeyle ilgili sosyal imkânlara sahip, kültür, sanat ve sporla ilgili her türlü imkanın olduğu mükemmel bir tesis. Bu tesisi, bölgedeki tüm öğrencilerimizin sınav sürecinde hızlı bir şekilde hazırlanmaları için ortaklaşa kullanacağız" dedi.

ALINTI KAYNAK: https://www.hurriyet.com.tr/egitim/bakan-ozerden-nato-cadir-kenti-ziyareti-42237996

YORUM YAZ