Bakan Koca: Kahramanmaraş'ta şebeke suyu içilmemeli

03.03.2023 - Cuma 12:14

Abone ol

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, iki büyük depremin merkez üssü Kahramanmaraş'ta yaptığı açıklamada şebeke suyunun içme suyu olarak kullanılmaması yönünde uyarıda bulundu. Koca, "Şebeke suyunun içme suyu olarak kullanılmasının riskli olduğu tespit edilmiştir" dedi. Bakan Koca ayrıca halk sağlığını tehdit eden bir durum tespit edilmediğini belirtti.

Bakan Koca'nın konuşmasından satır başları şöyle:

"101 sağlık evi hizmet veriyor. Türkoğlu Devlet Hastanemiz, Nurhak Devlet Hastanemiz ağır hasarlı durumda. Elbistan Devlet Hastanemiz hasara uğramamıştır. Sahra hastanelerimizin eczaneleri ve mobil eczanelerimiz bulunmaktadır. İlaç temini ile ilgili bir sorunumuz yok. İlimizdeki sağlık görevlisi sayısı 3 bin 747'dir. Kahramanmaraş'ta 1789 ameliyat yapıldı. 9 hastanemiz evde sağlık hizmeti vermeye devam ediyor. Gün aşırı köylerimize ambulans gönderilmekte ve tarama yapılmaktadır.

Çadır kentlerde kurulan 15 acil müdahale ünitesinde yapılan tedavi sayısı 24 bin 501'dir. Vatandaşlarımız 184'ü arayarak acil sağlık hizmeti talebinde bulunabilirler. 75 yaş üzeri vatandaşlarımızı yakından takip ediyoruz. Yüzde 78'ine ulaşabildik.

Depremin ilk günlerinden itibaren su klorlama numunesi alıyoruz. Gerekli önlemler alınmıştır. Şebeke suyunu içme suyu olarak kullanmayalım. Su hayattır hep öyle kalsın, hastalık sebebi olmamıştır. Halk sağlığını tehdit eden unsur şu an yoktur.

Tetanosa neden olan mikrop kolayca bulaşabilir. Tedbire büyük önem veriyoruz. Sizlerden çok hafif de olsa hafif yara aldıysanız tetanos aşınızı yaptırın."

ALINTI KAYNAK: https://www.muhalif.com.tr/haber/bakan-koca-kahramanmarasta-sebeke-suyu-icilmemeli-114917

YORUM YAZ