Aspat Koyu Nerede, Nasıl Gidilir? Aspat Plajının Özellikleri, Denizi Nasıl?

19.07.2023 - Çarşamba 15:53


Aspat Koyu Nerede, Nasıl Gidilir? Aspat Plajının Özellikleri, Denizi Nasıl?









Aspat Koyu, Muğla'nın en güzel ve en popüler ilçelerinden olan Bodrum'un Akyarlar mevkiinde yer alır. Bodrum, hem ülkemizin hem de dünyanın en gözde tatil merkezleri arasında yer alıyor. Bodrum Akyarlar mevkiinde bulunan Aspat Koyu, 1. derece sit alanı olduğu için doğal güzelliklerini koruyabilmiştir. Ziyaretçilere sessiz, huzurlu, sakin, huzurlu bir gün geçirme imkanı sunan Aspat Koyu, dağları, nehirleri, tertemiz denizi, yeşil alanları ve tarihi kalesi ile eşsiz bir manzaraya da sahiptir.

Denize dökülen kaynak suları nedeni ile denizi ise, son derece soğuktur. Plajı ise, yumuşacık kumlarla kaplı olduğundan ziyaretçilerin dikkatini çekiyor. Kızgın kumlardan serin sulara atlamak isteyenlerin tercih ettiği tatil bölgeleri arasında yer alıyor.

Mavinin en güzel tonlarını bir arada harika bir manzaraya sahip olan Aspat Koyu’nun berrak denizinde balıklarla birlikte yüzerken aynı zamanda yemyeşil doğa manzarasının da tadını çıkarabilirsiniz. Aspat Koyu'nun ise, denizi dalgasızdır ve yavaş yavaş derinleşir. Bu nedenle de çocuklu aileler ve yüzmeyi yeni öğrenenler için oldukça ideal bir bölgedir. Aspat Koyu’nun çok önemli bir kısmı Aspat Beach ismi ile hizmet veriyor. İsterseniz beachte şezlong ve şemsiye kiralayarak diğer imkanlardan da yararlanabilirsiniz isterseniz de halka açık tarafında palmiye ağaçlarının altına havlunuzu yere sererek güneşlenme imkanı bulabilirsiniz.

Aspat Koyu'na Nasıl Gidilir?

Aspat Koyu'na toplu taşımaları kullanarak Bodrum otogarından kalkan minibüsleri tercih ederek koya rahatlıkla ulaşabilirsiniz. Araçla buraya gelecek olanlar Kara incir istikametinde ilerleyerek ve tabelaları takip ederek koya rahatlıkla ulaşabilirler. Akyarlar'a ulaşabilmek için öncelikle Muğla ilinin Bodrum ilçesine ulaşmanız gerekiyor.

Bodrum ilçe merkezinden Turgutreis'e giden tabelaları takip ederek sola döndüğünüz zaman bölgeye kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Bodrum otogarından Akyarlar minibüsleri ile yaklaşık olarak 20 km mesafede yer alan beldeye de kolaylıkla ulaşabilirsiniz.

Aspat Koyu Nerede, Nasıl Gidilir Aspat Plajının Özellikleri, Denizi NasılAspat Koyu Plajının Özellikleri

Akyarlar mahallesinin içinde yer alan Aspat Koyu dağ bölgesinin en yüksek noktasında yer alır. Dağın tepesinden bakıldığı zaman Yunan Adalarını da görme imkanı buluyorsunuz. Aspat Koyu, 1. dereceden bir sit alanı olduğu için günümüze kadar tüm doğal güzellikleri korunmuştur. Cennetten bir köşe olan bu koy içinde sadece 1 adet işletme yer alıyor. Koya girişler ücretli olduğu için genellikle çok kalabalık olmuyor. Sessiz, sakin, huzurlu ve güzel bir tatil arayışı içinde olanlar için ideal bir tatil bölgesidir.

Sezon ortasında ve resmi tatillerde bile tıklım tıkış olan plajların aksine daha az insan olduğu için rahatlıkla denize girip doğanın keyfini doyasıya yaşayabileceğiniz bir bölgedir. Mavinin en güzel tonlarının yer aldığı bu koyda doğanın her rengine şahit olabilirsiniz.

Bodrum'un pek çok plajında olduğu gibi bu plaja girerken de bir ücret ödemeniz gerekiyor. Verdiğiniz ücreti ise, içerde yeme içme için kullanabiliyorsunuz. Aynı zamanda plaja girerken alınan ücrete şemsiye ve şezlong da dahil oluyor. Hafta içi giriş ücreti 40 TL'yken hafta sonu giriş ücreti ise 50 TL olarak ödeniyor.

Aspat Koyu Denizi Nasıldır?

Plajı ve deniz tabanı kumlu ve bu nedenle de denize girmek oldukça rahattır. Suları ise oldukça serindir. Dilerseniz sahilde bir şezlong kiralayabilir ya da palmiyelerin altında güneşlenme imkanı bulabilirsiniz. Denize girerken göreceğiniz yemyeşil doğa manzarası ve oradan gelen ılık rüzgarlar size huzur verecek.

Deniz seviyesi gittikçe aşamalı olarak derinleşiyor. Bu nedenle de yüzmeyi yeni öğrenenler ve çocuklu aileler de bu bölgede rahatlıkla denize girebilir. Yine de çocuklu ailelerin dikkatli olmasında fayda var. Aspat Koyu'nun masmavi deniz suları oldukça berrak ve temizdir. Su altında gözleriniz açık yüzmeyi seviyorsanız deniz atı, balıkları ve diğer deniz canlılarını rahatlıkla görme imkanı bulabilirsiniz.



Tisan Koyu Nerede, Nasıl Gidilir? Tisan Koyu'nda Neler Yapılır?

Tisan Koyu Nerede, Nasıl Gidilir? Tisan Koyu'nda Neler Yapılır?



ALINTI KAYNAK: https://www.cnnturk.com/seyahat/aspat-koyu-nerede-nasil-gidilir-aspat-plajinin-ozellikleri-denizi-nasil

YORUM YAZ