Apple’ın başı dertte: Hindistan'daki tedarikçi fabrika yandı

01.03.2023 - Çarşamba 19:33

Abone ol

Apple, Çin’de bulunan üretimini Hindistan’a taşıma kararı almıştı. Ancak bu konuda bazı lojistik sıkıntılar yaşıyordu. Bu sıkıntılara bir tane daha eklendi. Apple’ın Hindistan’da üretim yaptığı fabrika yandı.

Apple, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) ve Çin’in arasındaki gerginlikten dolayı üretimini Hindistan’a taşıma kararı almıştı. Bu kapsamda firma üretimlerinin yüzde 25’ini 2025 yılına kadar taşıyacaktı.  

Ancak Apple’ın bu planı tutmayacak gibi duruyordu. Çünkü Hindistan’da bulunan Apple fabrikasında lojistik ve altyapı sıkıntıları yaşanıyor. Ayrıca Hindistan’da üretilen cihazların çoğunda hataların olduğu da ortaya çıkmıştı.  

Bu sıkıntılardan dolayı Apple geçen günlerde iPhone 15 üretimini Çin’de de yapmaya karar vermişti. Yani iki tarafta da ortak üretim yapacaktı.  

Apple’ın planları yine suya düştü 

Apple’ın Hindistan’da kablo tedariği için Foxlink ile anlaşmıştı. Reuters haberine göre firmanın kablo fabrikasında dün yangın çıktı. Kablo üretiminde kullanılan elyaf, sünger gibi yanıcı maddeler nedeniyle yangın kısa sürede bütün fabrikayı sardı.  

Yangınla birlikte fabrikanın bir kısmının tamamen çöktüğü görüldü. Yangında 10 ürettim hattının da ciddi hasar aldığı açıklandı. 750 kişinin etkilendiği yangında can kaybı yaşanmazken olayın nedeni ise henüz bilinmiyor.

 

 

ALINTI KAYNAK: https://www.muhalif.com.tr/haber/applein-basi-dertte-hindistandaki-tedarikci-fabrika-yandi-115953

YORUM YAZ