Ahmet Özal Türkiye İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Adayı Oldu - Siyaset

20.03.2023 - Pazartesi 16:38

Türkiye İttifakı olarak bir araya gelen 7 parti cumhurbaşkanı adayını açıkladı! İstanbul Yeşilköy'deki WOW otelde, 'Türkiye İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Tanıtım Toplantısı' düzenlendi. Toplantıda 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın oğlu Ahmet Özal'ın Türkiye ittifakı Cumhurbaşkanı adayı olduğu açıklandı.

Toplantıda konuşan Özal,  herkese eşit bir Cumhurbaşkanı olacağını söyledi.

14 Mayıs Türkiye Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili seçimleri yaklaşırken ittifakların yarışı da hızlanmaya başladı. Cumhurbaşkanı adayları bir bir açıklanırken 7 parti bir araya gelerek Türkiye İttifakı’nı ve adaylarını duyurdu.

Anadolu Birliği Partisi, Bağımsız Cumhuriyet Partisi, Osmanlı Partisi, Teknoloji Kalkınma Partisi, Türkiye Ekonomi ve Kalkınma Partisi, Vatanseverler Partisi, Yeniden Anavatan Partisi ve Yeni Yol Partisinin oluşturduğu Türkiye İttifakı, ittifakın Cumhurbaşkanı adayı için tanıtım toplantısı düzenledi.

Tanıtım toplantısında Türkiye İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı olarak Teknoloji Kalkınma Partisi Genel Başkanı Ahmet Özal açıklandı.

Açıklamanın ardından, ittifakı oluşturan partilerin genel başkanlarının katılımıyla Ahmet Özal'ın bağımsız cumhurbaşkanı adayı olmasını içeren Türkiye İttifakı protokolü imzalandı.

Ahmet Özal, Türkiye İttifakı'nın genel başkanlarına kendisine güvendikleri ve aday gösterdikleri için teşekkür etti. Partisinden istifa ettiğini belirten Özal, Cumhurbaşkanlığı seçimine bağımsız aday olarak katılacağını söyledi.

Siyaseti erken yaşlardan itibaren yakından takip ettiğini ifade eden Özal, "Rahmetli babam sayesinde Türkiye'nin iç ve dış siyasi meselelerinde hep yanında oldum, büyük tecrübeler kazandım. Sonraki yıllarda da siyaseti, teknolojiyi ve dünyadaki değişimleri yakından takip ettim. Türkiye bu değişimlere süratle hazırlanmalıdır, kaybedecek vakit de yoktur." dedi.

"Cumhurbaşkanı olursam herkese eşit mesafede davranacağım"

Herkese eşit bir Cumhurbaşkanı olacağını ifade eden Cumhurbaşkanı Adayı Ahmet Özal: "Türkiye İttifakı beni Cumhurbaşkanı adayı gösterdi. Bana güvenen herkese teşekkür ederim. Bana göre Türkiye bu değişimlere hazırlanmalıdır. Kaybedecek vakit yoktur. Geçmiş tecrübelerimden, dünyadaki gelişmeleri takip etmek gerektiği biliyorum. Bunları bildiğim için 20 sene sonra siyaseten geri döndüm. Çünkü benim bakanım burası. Ve her ne kadar uzun yıllar yurt dışında yaşasam da sonunda tekrar ülkeme geldim. Bugün dünyadaki gelişmeler, Türkiye’deki gelişmeler, biz ne yapabiliriz diye düşünmeye başladık. Vicdanımızdan dolayı buradayız. Şimdi kıymetli dostlar çok kısa kısa problemlerimizle ilgili ve yapılması konuşuyoruz. Türkiye deprem bölgesi Marmara’da beklenen deprem var. Ne zaman olacağı belli değil. Ama bu konuda rahatsız olmamız lazım. Vergiler konusuna çok kısa değineceğim. Türkiye’de 200 çeşit vergi bulunuyor. Bu vergilerin çoğu geçersizdir. Türkiye’de ki esnaf, sanatkar, iş dünyası, memur, işçi, emekli, herkesin sorunu vergidir. Vergi oranlarını aşağı indirmek zorundayız. Vergi oranının ne kadar aşağı indirirseniz o kadar çok vergi toplarsınız. Bu yasalarla konuşulan naylon faturalar, uydurma faturalardan da kurtulmuş olursunuz. Bana sorarsanız, ben Türkiye’deki toplam vergileri; KDV’yi, gelir vergisini yüzde 10 indiririm, başka vergi de almam. Ben eğer Cumhurbaşkanı seçilirsem herkese aynı mesafede yaklaşacağım. Benim TBMM’de grubum var diye kavga etmeyeceğim. Türkiye İttifakının genel başkanları tarafından aday gösterildim. Bana güvendikleri ve inandıkları için hepsine teşekkür ediyorum.” Diye konuştu.

Partisinden istifa ederek bağımsız aday olguğunu kaydeden Özal, şu ifadeleri kullandı: "Eğer Meclisle cumhurbaşkanı arasında problemler yaşanırsa devlet kitlenir. Devletin karar alamaması, problemleri çözememesi halinde bunun faturasını 85 milyon öder. Buna kimsenin hakkı yok. Devletin tepesinde mutlaka karşılıklı anlaşarak, doğru yolu bularak, ortak karar alınması için bağımsız ve tarafsız cumhurbaşkanı şarttır. Bizim geçmişten gelen tecrübelerimiz de bunu gösterir."

ALINTI KAYNAK: https://www.turkiyehaberajansi.com/ahmet-ozal-turkiye-ittifaki-nin-cumhurbaskani-adayi-oldu/125034/

YORUM YAZ