ABD'li generalin 'skandal' ziyaretine tepki: Mesajlar verildi

08.03.2023 - Çarşamba 16:39

Pazar günü, ABD'den Türkiye'nin burnunun dibine skandal bir ziyaret gerçekleştirildi. Sekiz yıl önce Suriye'nin kuzeyi, doğusu ve güneyinde asker bulundurmaya başlayan ABD, terör örgütü YPG ile işbirliği yapıyor.

EN ÜST DÜZEYDE ZİYARET

class="medyanet-inline-adv">

Bir diğer terör örgütü DEAŞ'a karşı YPG'lilerle birlikte savaştığını ileri süren ABD'nin Genelkurmay Başkanı Mark Milley, Cuma günü İsrail'deydi. Milley ve beraberindeki gazetecileri taşıyan uçak, Cumartesi günü sessiz sedasız bir şekilde Suriye'nin kuzeyine iniş yaptı. Sürpriz gezi, sekiz yıllık Amerikan varlığında bugüne kadar gerçekleşmiş en üst düzey ziyaret niteliği taşıyor.

Skandal ziyaret sonrası ABD elçisi Dışişleri Bakanlığına çağrıldı

Skandal ziyaret sonrası ABD elçisi Dışişleri Bakanlığına çağrıldıHaberi Görüntüle

BÜYÜKELÇİ DIŞİŞLERİNE ÇAĞRILDI

ABD Büyükelçisi Jeff Flake, ABD Genelkurmay Başkanı Mark Milley’ın 4 Mart 2023 tarihinde Suriye’nin kuzeydoğusuna gerçekleştirdiği ziyarete ilişkin Dışişleri Bakanlığı'na çağrılarak söz konusu ziyarete ilişkin izahat istendi.

GÖRÜŞMENİN DETAYLARI ORTAYA ÇIKTI

Gün içerisinde diplomatik kaynaklardan edinilen bilgilerde ise ABD büyükelçisi ile Türk yetkililer arasındaki konuşmanın detayları ortaya çıktı. Söz konusu görüşmede Büyükelçi, YGP'li teröristlerle aralarında herhangi bir görüşme olmadığını söyledi.

class="medyanet-inline-adv">

Söz konusu açıklamanın detaylı hali şöyle:

'ABD Büyükelçisi davet edildi, gereken uyarılar, mesajlar verildi. Büyükelçinin açıklaması ve daha sonra Bakanlık Sözcüsünün soruya verdiği cevapta da bunu söylüyorlar. Ama şu bir gerçek. Bu görüşüp-görüşmemesinden bağımsız olarak ABD’nin bu terör örgütüne yönelik desteği devam ediyor'

Ukrayna ders oldu! 'Süper Güç Çin' iki silaha karşı çare arıyor

Ukrayna ders oldu! 'Süper Güç Çin' iki silaha karşı çare arıyorHaberi Görüntüle

ALINTI KAYNAK: https://www.milliyet.com.tr/dunya/abdli-generalin-skandal-ziyaretine-tepki-mesajlar-verildi-6914285

YORUM YAZ