Son Dakika: Fenerbahçe taraftarı Kayserispor maçında yok

03.03.2023 - Cuma 13:17

class="medyanet-inline-adv">

Kayserispor-Fenerbahçe maçına, Fenerbahçe taraftarının alınmayacağına dair açılan davada mahkemece verilen karar, idarenin itirazları sonrası reddedildi.

Buna göre; Fenerbahçe taraftarı maça alınmayacak. Bu karara yeniden itiraz edilecek.

NELER YAŞANDI?

Spor Toto Süper Lig’in 24’üncü haftasında Fenerbahçe, 4 Mart Cumartesi günü deplasmanda Kayserispor’un konuğu olacak. Rhg Enertürk Enerji Stadyumu’nda oynanacak karşılaşma öncesinde Kayseri İl Güvenlik Kurulu, güvenlik gerekçesiyle sarı-lacivertli taraftarların deplasman tribününe girmesini yasaklamıştı.

Fenerbahçe Kulübü, alınan bu karara itiraz etti ve Kayseri 2’nci İdare Mahkemesi’ne başvurdu.Mahkeme maçın 4 Mart Cumartesi günü oynanacağını göz önünde bulundurarak, Fenerbahçe taraftarlarının deplasman tribününe alınmama kararıyla ilgili yürütmeyi durdurma kararı verdi. Mahkeme bu ara kararında, Fenerbahçe’nin dava dilekçesindeki iddiaların cevaplanması, kararda belirtilen güvenlik gerekçesinin nedeninin, bahsi geçen güvenlik sorununa ilişkin somut bilgi ve belgelerin onaylı birer örneğinin gönderilmesini istedi.

class="medyanet-inline-adv">

Kayseri İl Güvenlik Kurulu’na cevap verme süresi olarak 1 gün süre tanıyan mahkeme, yürütmenin durdurulmasına karar vererek, nihai kararının cevap dilekçesi incelendikten sonra verileceğini bildirdi. Mahkeme, yürütmenin durdurulması kararının yerine getirilmesinin zorunlu olduğunu da ara kararında belirtti.

Fenerbahçe, Kayserispor deplasmanında

Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig’in 24. haftasında deplasmanda Kayserispor ile karşı karşıya gelecek. Ligde 44. kez mücadele edecek iki takım arasında sarı-lacivertlilerin 26, sarı-kırmızılıların da 8 galibiyeti bulunuyor.

Fenerbahçe, Süper Lig'in 24. haftasında yarın saat 19.00'da deplasmanda Kayserispor ile oynayacak. Sarı-lacivertliler, bu müsabaka öncesi 15 galibiyet, 3 beraberlik ve 4 mağlubiyet ile topladığı 48 puanla 2. sırada zirve takibini sürdürüyor. Kayserispor ise 11 galibiyet, 2 beraberlik ve 9 mağlubiyet ile aldığı 35 puanla 7. sırada bulunuyor.

Ligde 44. randevu

class="medyanet-inline-adv">

Kayserispor ile Fenerbahçe ligde 44. kez mücadele edecek. Geride kalan 43 maçta sarı-lacivertliler 26 galibiyet elde ederken, 8 kez de sarı-kırmızılılar hanesine 3 puan yazdırdı. 9 müsabaka ise beraberlikle noktalandı. Bu sezon ligin ilk yarısında Kadıköy'de oynanan karşılaşmayı Fenerbahçe, Pedro ve King'in golleriyle 2-0'lık skorla kazanmıştı.

Türkiye Kupası'nda da rakipler

İki takım bu sezon Ziraat Türkiye Kupası çeyrek final turunda da eşleşti. Hafta içi İstanbul'da oynanması planlanan ancak daha sonra TFF tarafından deprem nedeniyle ertelenen müsabaka, ileri bir tarihte yapılacak. Fenerbahçe, rakibiyle bugüne kadar kupada 13 kez karşılaşırken, 6 kez tur atlamayı başardı ve 1 kez de grup aşamasında iki takım birlikte bir üst tura yükseldi. Geçen sezon Kadıköy'de oynanan son 16 turu maçında ise Kayseri ekibi tur atlayan taraf olmuştu.

class="medyanet-inline-adv">

 

ALINTI KAYNAK: https://www.hurriyet.com.tr/sporarena/son-dakika-fenerbahce-taraftari-kayserispor-macinda-yok-42228375

YORUM YAZ